Danes na Ravnah dva koncerta jazz glasbe

Jazz Ravne praznuje 15 let! Ob obletnici bosta danes , v četrtek, 25. 8. 22, ob 20.00 uri, na sporedu dva koncerta. Koncerta bosta v okviru Ravenskih dni, v šotoru pred bazenom, vstopnine ni!

JURE PRAPER &

LIQUID CARPET

LOVRO RAVBAR &

GET ON BOARD COLLECTIVE

 

LIQUID CARPET – NAREJENO ZA VEČJE ODRE
Po dvajsetih letih sodelovanj v številnih zasedbah najrazličnejših glasbenih zvrsti je kitarist 𝐉𝐮𝐫𝐞 𝐏𝐫𝐚𝐩𝐞𝐫 končno manifestiral idejo o povsem svoji avtorski zasedbi. Lahko bi si privoščil marsikoga, a je ostal zvest koroški šoli jazza; okoli sebe je združil skoraj vse najboljše, kar premoremo v naši ožji okolici. Glasba, ki poleti – energična, inovativna, ritmična in povsem avtorska se ne zgleduje po nikomur, a je kos v njenih globinah slišati tudi velikane evropskega in svetovnega jazza. Skratka glasba, ki si zasluži večje odre od našega!

LOVRO RAVBAR & GET ON BOARD COLLECTIVE

𝐋𝐨𝐯𝐫𝐨 𝐑𝐚𝐛𝐚𝐫, ki sodi v sam vrh slovenske saksofonistične scene, z devet-člansko zasedbo navdušuje publiko s konkretnim odmerkom ritma, bogato harmonijo in nevarnimi solisti. Za njegov album Get On Board energični saksofonist pravi, da je želel glasbo napisati tako, kot ga je sama vodila, in s tem je ustvaril nove oblike kompozicij, brez preverjenih okvirov, ki pa vendarle še vedno delujejo celovito in dokaj klasično. Njegovi glasbeni kolegi so glasbeni slog označili s “Cosmic Jazz”. Obeta se nam konkretna doza ritma in solističnih izletov.