Druženje članov in simpatizerjev SDS v vseh treh koroških dolinah

To soboto so se na Koroškem srečali člani in simpatizerji Slovenske demokratske stranke. V Dravski dolini so se družili v Bistriškem jarku, v Mežiški dolini na Poljani pod Kozolcem, v Mislinjski dolini pa na igrišču v Doliču. Zbrane so nagovorili podpredsednik SDS Aleš Hojs, poslanka SDS v DZ RS Alenka Helbl in predsednik Koroške regijske koordinacije SDS Stašo Lodrant.

 

Podpredsednik SDS Aleš Hojs je številčne zbrane nagovoril, v nagovoru predstavil delo poslanske skupine SDS, ter orisal trenutno politično sliko v Sloveniji. Članom in članicam se je zahvalil za pomoč pri zbiranju podpisov podpore kandidaturi kandidata za predsednika RS Dr. Anžeta Logarja, ter poudaril odličnost in politično širino kandidata. Da bo z izvolitvijo Dr. Anžeta Logarja Slovenija dobila predsednika, ki bo našo državo dostojno zastopal v tujini, doma pa spoštoval slehernika in se zavzemal za dobro vseh, so menili tudi prisotni.

Poudaril je pomen prihajajočih lokalnih volitev, ki so enako pomembne kot državnozborske. Lokalne volitve pokažejo tudi kakšne so korenine posameznih strank in kdo v Sloveniji dejansko obstaja. Stranke, ki nimajo zastopstva v mestnih, občinskih, krajevnih in četrtnih skupnostih, nimajo perspektive, zato je čestital vsem OO SDS Koroške za pripravo list za občinske svete, ter za zastopanost članov tudi v krajevnih skupnostih in vaških skupnostih.

Zelo pomemben je tudi referendumski uspeh. SDS zbira podpise v podporo trem referendumom, ki so izjemnega pomena, da uspejo, saj bomo le na takšen način preprečili aktualni vladi, da nagrajuje tiste, ki ne delajo, omogoča državne in vladne službe tistim, ki so jim ljudje na volitvah Jasno pokazali, da jih na političnem parketu ne želijo več.  Kaznovali pa bi tiste, ki so vse življenje garali, na zrelejša leta pa bi potrebovali pomoč. Zaradi njihovega neznanja in slabega vodenja države, bi si radi podredili tudi javno RTV in preko sveta zagotovili zastopanost tistih, ki bi oblikovali programski svet njim povšeči.

V ta namen je povabil vse prisotne, da se še potrudijo in spodbudijo k oddaji podpisa svoje sorodnike in znance.

Poslanka SDS v DZ RS Alenka Helbl je pohvalila vse člane in članice Slovenske demokratske stranke Koroške, ki se v teh dneh izjemno trudijo pri zbiranju podpisov podpori 3 referendumom. Poudarila je pomen enotnosti in sodelovanja vseh odborov SDS Koroške, ter se vsem še enkrat zahvalila za vse kar storijo v dobro vseh. Izpostavila je namen to sobotnega druženja tudi, da se predstavijo kandidati in kandidatke za županje in župane, ter svetnike in svetnice Koroških občin. V svojih volilnih in predstavitvenih programih naj poudarijo, da je SDS stranka, kjer ni razlik med besedami in dejanji in tako naj ostane tudi v prihodnje.

Prisotne v Bistriškem jarku je pozdravil in nagovoril še župan občine Muta Mirko Vošner, na Poljani pa se jim je pridružil tudi župan občine Mežica Dušan Krebel.

Ob lepih slovenskih melodijah in slovenski pesmi se je prijetno in veselo druženje nadaljevalo v pozno popoldne.

Nekaj fotografij iz srečanj lahko najdete tukaj: