Radlje ob Dravi: odprta pisarna poslanke SDS Alenke Helbl

V torek, 17. 1. 2023, je poslanka SDS Alenka Helbl tudi uradno odprla pisarno v Radljah ob Dravi, in sicer v prostorih UE in Občine Radlje ob Dravi, soba št. 201. Pisarna bo odprta vsak drugi delovni ponedeljek v mesecu od 10.-12. ure in od 15.-17. ure oz. tudi po dogovoru z občani.

 

 

V februarju načrtu tudi začetek dela v poslanski pisarni SDS v Dravogradu. Z velikim veseljem vas bo sprejela in po svojih močeh pomagala. Zelo pomembno je poznati stiske, težave občanov, prisluhniti

Alenka Helbl meni, da bi moral poslanec biti tisti kritični vezni člen med lokalnimi skupnostmi in državo. Okvirni načrti zanjo kot poslanko izhajajo predvsem iz razvojnih potreb zgornje Dravske doline, vpete v skupno koroško regijo. Biti aktiven in učinkovit poslanec, politik pomeni posebnosti svojega okolja prepoznati in jih prenesti tistim, ki o usodi ljudi tudi dokončno odločajo. Vlogo poslanca vidi kot skrbnika svojega volilnega okraja, ki mora hkrati gledati tudi dovolj široko, tudi čez regijske in državne horizonte, pri čemer je osnova primeren dialog. Najbližje sta ji področji šolstva in sociale, tudi kmetijstvo, je tudi članica teh odborov v DZ.

Slovenija je naša domovina; prelepa in težko pridobljena, da bi se igrali z njo. Predvsem si želi, da bi državljani dobili verodostojne in pluralne informacije, na osnovi katerih bi oblikovali svoja stališča in mnenja. Samo tako se lahko korektno odločajo. To je pravično in pošteno, na tem temelji vladavina prava.