Semaforji do 2020, v Mežici pa že danes izgubljajo živce

Septembra se je začela rekonstrukcija ceste med Mežico in Črno na Koroškem, ki bo predvidoma končana leta 2020, nato sledi še obnova ceste skozi Mežico. Šele dva meseca je od začetka del in semaforjev na cesti, vozniki pa na relaciji med tema dvema občinama že izgubljajo živce.

Semafor je povzročil pravi kaos

Na koncu Mežice v smeri Črne na Koroškem, natančneje na Poleni, je včeraj nastal dolg zastoj, ki je vznemiril voznike, ki so bili na poti v Črno, ali obratno. Semafor, ki skrbi, da promet poteka izmenično enosmerno, je odpovedal; zaradi premajhnega »mrtvega« časa, ki mora preteči od prižiga rdeče luči na eni strani do prižiga zelene na drugi, so se vozniki srečevali na sredi enosmerne razrite ceste.

Na družabnem omrežju Facebook se je sprožil val ogorčenja med prisotnimi v prometnem kolapsu. Za približno 10 kilometrov dolgo pot med Mežico in Črno se ob normalnih razmerah na cesti z avtomobilom porabi približno 8 minut, včeraj pa se je pot podaljšala tudi za več kot eno uro.

Čakanja pred semaforji se bo treba navaditi

Koliko živcev bodo Mežičani, Črnjani in vsi preostali, ki so primorani k vožnji po eni in edini cesti med tema dvema občinama, še izgubili, dokler bodo dela končana, lahko samo ugibamo. Dejstvo pa je, da bo čakanja pred semaforji do konca rekonstrukcije še precej.

Rekonstrukcija ceste Mežica–Črna, vredna 5,3 milijona evrov, bo trajala vse do leta 2020. Trenutno gradbišče, kjer promet poteka enosmerno, je na Poleni v Občini Mežica in na začetku Žerjava v smeri Mežica–Črna. Rekonstrukcija naj bi v Zgornjo Mežiško dolino prinesla tudi prvo kolesarsko stezo med dvema občinama, zaenkrat na Ministrstvu za infrastrukturo RS še iščejo možnosti za umestitev. Po tem, ko se bo končala rekonstrukcija omenjenega odseka, pa sledi še 5,5 milijona vredna obnova ceste skozi Mežico. Kot poroča STA, bo rekonstrukcija ceste potekala v dveh etapah, in sicer najprej na sredi in nato še na obeh koncih Mežice.

NK