FOTO: Razstava božičnih vencev Andreja Rusa

Tudi na Koroškem so priprave na božič že v polnem teku, čeprav moramo na ta sveti praznik še nekoliko počakati. Pri Brančurniku na Prevaljah je floristični umetnik Andrej Rus ob glasbeni popestritvi predstavljal svoje božične cvetlične umetnine – božične vence in novoletne jelke.

Vizualno-glasbeni spektakel se je pri Brančurniku začel 18 minut čez 18. Nenavadna ura začetka dogodka odraža drugačnost božičnih vencev oziroma cvetličnih umetnin florista Andreja Rusa.  Andrej, ki ima pri Brančurniku tudi cvetličarno Floralhouse, že šesto leto zapored v času priprav na božični in novoletni čas organizira razstavo adventnih venčkov in novoletnih jelk.

Prvo leto je bila tovrstna razstava z naslovom Železni božič v nekdanji železarni, natančneje v »štauhariji«, kjer je požela veliko pozitivnih odzivov javnosti. Pozneje je bila postavljena tudi na ravenski grad, kjer sta Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika in razstavni prostori Koroškega pokrajinskega muzeja, zadnja leta pa je dom božičnih vencev pri Brančurniku na Prevaljah.