Bratuškova ob obisku Koroške izpostavila, da je 3. razvojna os njena prioriteta

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je včeraj obiskala Koroško in si ogledala aktivnosti na projektu 3. razvojne osi. Popoldan je bil v znamenju Mladinske iniciative za 3. razvojno os in podelitve naziva Ambasadorji »Hoč’mo cesto!«.

Infrastrukturna ministrica si je ob včerajšnjem obisku Koroške ogledala aktivnosti, ki potekajo na začrtani trasi 3. razvojne osi. Na območju Slovenj Gradca si je ogledala potek geoloških raziskav, seznanila pa se je tudi z rekonstrukcijo ceste, ki poteka na relaciji med Mežico in Črno na Koroškem, ki je trenutno eden največjih cestnih projektov v državi.

Bratuškova je ob obisku dejala, da bodo časovnico izgradnje 3. razvojne osi še enkrat skrbno in podrobno pregledali, saj je trenutna podpisana časovnica oziroma tako imenovani protokol delo prejšnjega ministra Petra Gašperšiča. Dars bo podrobnosti ministrici na mizo dostavil predvidoma v začetku decembra, nato se bo sestala in pogovorila z župani občin Koroške in Savinjsko-šaleške. Ob tem je dejala, da se še vedno čaka na odločitev ustavnega sodišča o zakonitosti in ustavnosti sprejete uredbe državnega prostorskega načrta trase na relaciji med Šentrupertom in Velenjem. Dokler sodišče ne bo sprejelo odločitve, premikov na tem delu trase ne bo.

Popoldan pa je bil v znamenju druge prireditve Ambasadorji »Hoč’mo cesto!«, kjer je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os zopet podelila nazive Ambasador. Tokrat so se odločili, da se zahvalijo medijem za pozornost, ki so jo v preteklih letih namenili aktivnostim Mladinske iniciative za 3. razvojno os in samem projektu 3. razvojne osi. Med prejemniki so torej vsi koroški mediji in koroška dopisništva slovenskih medijev, ki so se ukvarjali s to problematiko, med njimi tudi portal e-Koroška. Častna gostja in govornica prireditve je bila infrastrukturna ministrica Bratuškova, ki je zbranim dejala, da je 3. razvojna os prioriteten projekt njenega ministrovanja.

JP