petek, 24 maja, 2024

RSS ORF: zamejstvo in Slovenija

 • Koroška podpira projekt za Angolo 23. maja, 2024
  Razvojnopolitični sosvet dežele Koroške tudi letos spet podpira projekte dobrodelnih in cerkvenih ustanov ter izobraževalnih in človekoljubnih pobud. Med sedmimi projekti, ki prejmejo finančno podporo dežele, je tudi projekt društva Iniciativ Angola.
 • New Swing Quartet brez Kozlevčarja 23. maja, 2024
  Člani pevske skupine New Swing Quarteta so prenehali delovati kot kvartet, je poročala v četrtek Radiotelevizija Slovenija. Dare Hering, Marijan Petan in Oto Pestner da so namreč sporočili, da so prekinili sodelovanje s Tomažem Kozlevčarjem.
 • Potrdili zakon o kulturnih pravicah 23. maja, 2024
  Slovenski državni zbor je sprejel zakon o uresničevanju kulturnih pravic pripadnikov narodov nekdanje Jugoslavije. Parlament v Ljubljani je sicer zakonski predlog v drugi obravnavi potrdil začetka aprila, a je moral pred dokončnim odločanjem o zakonu odločiti še o tozadevnem referendum, ki pa ga je konec aprila zavrnil.
 • Odziv Evropske komisije na podaljšanje 23. maja, 2024
  V odzivu na podaljšanje italijanskega nadzora na meji s Slovenijo in slovenskega nadzora na mejah s Hrvaško in Madžarsko je Evropska komisija poudarila, da mora ponoven nadzor na notranjih mejah EU ostati izreden in strogo časovno omejen ukrep.
 • Winkler prejme nagrado Franza Kafke 23. maja, 2024
  Avstrijsko društvo Franz Kafka je sporočilo, da bodo leto po 23 letih spet podelili nagrado Franza Kafke. To bo prejel koroški pisatelj Josef Winkler. Nagrado v vrednosti 10.000 evrov bodo podelili 14. junija v okviru svečanosti v dvorani Babenberger v mestu Klosterneuburg.

NOVOSTI

Moškima, ki sta unovčevala ponarejene bankovce, odrejen pripor

Kriminalisti Policijske uprave Celje, so v sodelovanju s kriminalisti Policijske uprave Ljubljana,  preiskali kazniva dejanja Ponarejanja denarja, katerih izvršitve sta osumljena moška stara 48...

Oskar jež na obisku v Glasbeni šoli Slovenj Gradec

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec in Glasbena šola Slovenj Gradec vas v soboto, 25. maja 2024, ob 10. uri vabita v Glasbeno šolo Slovenj Gradec, Cankarjeva ulica 5, Slovenj...

Predlog priporočila Vladi Republike Slovenije ob 2. obletnici delovanja

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke zahteva sklic izredne seje Državnega zbora Republike Slovenije z naslednjo točko dnevnega reda: "Predlog priporočila Vladi Republike Slovenije ob 2. obletnici...