nedelja, 14 avgusta, 2022

RSS ORF: zamejstvo in Slovenija

 • Nicolai Užnik je evropski prvak 13. avgusta, 2022
  Plezalec Nikolai Užnik, član športnega društva Šentjanž, je v soboto v balvanskem plezanju na evropskem prvenstvu v športnem plezanju v Münchnu osvojil zlato kolajno oziroma naslov evropskega prvaka. To je do zdaj največji uspeh za koroškega plezalca.
 • Dve pomembni prireditvi v Globasnici 12. avgusta, 2022
  Globasnica bo v nedeljo in ponedeljek v žarišču širše pozornosti. V nedeljo vabi na goro svete Heme „Trivium“, v ponedeljek pa globaški „Farant“. Gre za dve prireditvi, ki sta si pridobili ugled s kakovostjo in s samoumevno dvojezičnostjo, ugotavlja župan Bernard Sadovnik (EL).
 • Že pet milijonov ljudi z vzpenjačo na grad 12. avgusta, 2022
  S tirno vzpenjačo so na ljubljanski grad prepeljali petmilijontega potnika. To je bila družina iz Francije. Vzpenjača je začela obratovati konec leta 2006. Do zdaj rekordno leto je bilo 2019, saj je tirna vzpenjača takrat prepeljala 590.128 potnikov.
 • Koroška bo spet več cepila 12. avgusta, 2022
  V četrtek je zasedal koroški gremij za cepljenje proti covidu-19. En izsledek po pogovoru s strokovnjaki je, da bo dežela Koroška z mesecem septembrom spet zvišala zmogljivosti pri cepljenju.
 • Užnik na balvanih prepričljivo v polfinale 12. avgusta, 2022
  Član Športnega društva Šentjanž Nicolai Užnik je na evropskem prvenstvu v Münchnu v četrtek, prav na svoj 22. rojstni dan, bil na kvalifikaciji v balvaniranju v svoji skupini najboljši. Za praznovanje pa v bavarski prestolnici ni bilo časa, saj sledijo že v petek kvalifikacije v težavnostnem plezanju.

NOVOSTI

Mednarodni dan mladih: medgeneracijska solidarnost kot enakopravna obravnava vseh generacij

Včeraj je bil Mednarodni dan mladih. Letošnja tema je medgeneracijska solidarnost kot enakopravna obravnava vseh generacij. V Sloveniji skoraj sto tisoč mladih opravlja številna...

Odbojkaši ravenskega Fužinarja v ponedeljek začnejo s pripravami

Odbojkaši ravenskega Fužinafja bodo v ponedeljek začeli s pripravami na novo sezono. Prejšnja je bila izjemno uspešna, saj so se po dolgem času uspeli...

ODPRAVLJENA KRIVICA DO SLOVENSKIH DELOVNIH MIGRANTOV

Romana Tomc med prvimi, ki je opozorila na neupravičeno diskriminacijo.   Avstrijska indeksacija otroških dodatkov za otroke zaposlenih, ki ostajajo v delavčevi domovini, je v nasprotju s...