sobota, 23 januarja, 2021

RSS ORF: zamejstvo in Slovenija

 • Strategija v boju proti antisemitizmu 22. januarja, 2021
  27. januar je dan spomina na žrtve holokavsta. Zvezna vlada je ob tem predstavila strategijo v boju proti antisemitizmu. Pristojna za izvedbo strategije je ministrica za evropske zadeve in ustavna vprašanja Karoline Edstadler (ÖVP).
 • Senzacionalna zmaga proti prvemu 22. januarja, 2021
  Članska ekipa košarkarskega kluba KOŠ Celovec je v četrtek v domači dvorani Šentpeter nadoknadila zaostalo tekmo z ekipo Mattersburg Rocks. Ekipa trenerja Andreja Božiča je slavila senzacionalno zmago, končni rezultat se je glasil 75:69 za KOŠ.
 • EL: mnogo mladih kandidira 22. januarja, 2021
  V petek opoldne je potekel rok za vložitev kandidatnih list za volitve županov in občinske volitve 28. februarja 2021. Tako, kakor 1. marca 2015, ko je Enotna lista (EL) z vsemi svojimi imenskimi različicami nastopila v 22 južnokoroških občinah, bo ponovno navzoča v skupno 22 občinah.
 • Pri nakupovanju maske standarda FFP2 22. januarja, 2021
  Od ponedeljka bo pri nakupovanju obvezna uporaba zaščitnih mask standarda FFP2. Te zagotavljajo večjo zaščito pred okužbo z novim koronavirusom kot navadne maske. Obvezne bodo tudi ob uporabi javnih prometnih sredstev.
 • V Sloveniji najmlajši spet v šolo 22. januarja, 2021
  V devetih od dvanajstih slovenskih regij bodo v torek spet odprli vrtce in šole do vključno tretjega razreda. Vzgojiteljice in vzgojitelji ter učiteljice in učitelji bodo morali nositi zaščitne maske. Učenci in učenke bodo morali malico pojesti v razredu, izven razredov bodo tudi oni morali nositi masko.

NOVOSTI

V Slovenj Gradcu potekajo priprave na licitacijo lesa

V Pamečah pri Slovenj Gradcu potekajo priprave na vsakoletno licitacijo hlodovine, zbranih je okoli 3000 kubičnih metrov lesa. Zaradi epidemije koronavirusa so se organizatorji...

Včeraj v Sloveniji potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom

V Sloveniji so v sredo po vladnih podatkih ob 11.599 opravljenih hitrih in PCR testih potrdili 1445 novih okužb z novim koronavirusom. Od 4813...

Sodobno poslovanje s pomočjo umetne inteligence

Pomoč umetne inteligence postaja nepogrešljiv člen pri poslovanju vsakega sodobnega podjetja. Nadzorne plošče, ki v realnem času, kadarkoli in kjerkoli obveščajo z natančnimi in...