torek, 13 aprila, 2021

RSS ORF: zamejstvo in Slovenija

 • Trinajst pripomb k načrtu hitre ceste 12. aprila, 2021
  Slovensko ministrstvo za okolje in prostor je v okviru javne razgrnitve gradiva za načrtovani 17-kilometrski odsek ceste na tretji razvojni osi v koroški regiji od Otiškega Vrha do meje z Avstrijo pri Holmcu prejelo trinajst pripomb.
 • Predavanja na prostem 12. aprila, 2021
  Univerza Alpe-Jadran v Celovcu kot dodatno ponudbo odpira predavalnice na prostem. Če to vreme dopušča, so odslej lahko posamezna predavanja za manjše skupine na prostem.
 • Film ob 80-letnici slavista 12. aprila, 2021
  Upokojeni univerzitetni profesor Gerhard Neweklowsky obhaja 14. aprila svoj 80. rojstni dan. Slavistka in etnologinja Herta Maurer-Lausegger je skupaj s podjetjem Artis pripravila dokumentacijski portret „Gerhard Neweklowsky. Mein Leben für die Slawistik“.
 • Štirje predlogi VS na ustanovni seji 12. aprila, 2021
  Volilna skupnost Borovlje v novem mandatu nima več mestnega svetnika. „Naše teme bomo kljub temu vnašali“, poudarja občinska odbornica Marinka Mader Tschertou. Že na prvi seji je Volilna skupnost (VS) vložila štiri predloge.
 • Matura le pisna in le s testom 12. aprila, 2021
  20. maja se začenja v Avstriji pisna matura, ki je že drugi zrelostni izpit v času pandemije. Tudi letos ne bo ustne mature in tudi ostala pravila so med tem bolj ali manj določena.

NOVOSTI

Zaprtja je konec: odpirajo se vrtci in šole, številne storitve, ni več nočne omejitve...

Po 11-dnevnem strožjem zaprtju države zaradi omejevanja epidemije z današnjim dnem prihaja do rahljanja ukrepov. Kljub temu, da se regije medsebojno epidemiološko razlikujejo, v...

Spremenjen je načrt sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije: s ponedeljkom bo odpravljena nočna omejitev...

“Danes imamo v našem registru več kot 300.000 cepljenih s prvim odmerkom. To je zelo dober podatek. Upamo, da bomo s tako hitrostjo napredovali...

Spletna prodaja, najučinkovitejše cepivo proti krizi

Spletne trgovine so z razmahom epidemije skokovito pridobile na pomenu. Pokazalo se je namreč, da številnim trgovcem predstavljajo rešilno bilko, prek katere še vedno...