Poslanci SDS v Črni na Koroškem pomagali zgraditi most čez reko Mežo

Sanacija po poplavah se nadaljuje. Čeprav je gasilcem, pripadnikom civilne zaščite, vojakom in številnim prostovoljcem uspelo sanirati najhujše, bo okrevanje trajalo dolgo.  Vsakršna pomoč je zato še vedno dobrodošla.

 

SDS s svojim trdim delom dokazuje, da kjer je volja, je tudi pot. Člani in poslanci SDS so bili ves čas pripravljeni pomagati, tako pri pomoči z nakupom osnovnih življenjskih potrebščin prizadetim, bele tehnike, kot z fizičnim delom pri čiščenju in odpravi posledic.

Koroška je bila v ujmi 4. avgusta 2023 ena bolj prizadetih regij v Sloveniji, na kar že ves čas opozarja poslanka SDS Alenka Helbl. Koroška nujno potrebuje čimprejšnje odzive pristojnih inštitucij, saj je pred nami zima in nevarnost novembrskega deževja, opozarja vlado RS. Skupaj z občinskimi odbori SDS Koroške so priskočili na pomoč kjer je bilo potrebno. Zgodbo družine Kamnik iz Črne na Koroškem, na tragedijo katere je opozoril domačin in član SDS Šemso Omerovič je predstavila predsedniku stranke, generalnemu sekretarju stranke in kolegom poslancem.

Skupaj so se odločili za pomoč družini Kamnik, saj jim je ob poplavah odneslo most, ki je povezoval njihovo domačijo. V ujmi so izgubili tudi veliko strojev, del hleva in zajčnik skupaj z zajci. V SDS so projekt dobro zastavili in ga tudi izpeljali – 25.10.2023 je družina Kamnik dobila most čez reko Mežo.

Predsednik OO SDS Črna na Koroškem in podžupan občine Črna na Koroškem Bojan Gorza  je ob tem dejal: “Osebno sem zelo vesel in ponosen, da je naša stranka v pomoč vsem od vsega začetka poplav 4.8.2023 kar nas je doletelo neurje. Tako se je danes, z današnjim dnem postavil most, kjer je stekla pot preko potoka, ki jo v večji meri res uporablja družina Kamnik, seveda pa tudi širši del Šmelca, kot tudi ostali krajani. Skratka nov most na starem mestu in pa novo zadovoljstvo krajanov.”