Mednarodni dan mladih: medgeneracijska solidarnost kot enakopravna obravnava vseh generacij

Včeraj je bil Mednarodni dan mladih. Letošnja tema je medgeneracijska solidarnost kot enakopravna obravnava vseh generacij. V Sloveniji skoraj sto tisoč mladih opravlja številna družbeno koristna dela, zato je prav, da dosežejo tudi večje udejstvovanje v procesih odločanja.

 

 

Na začetku leta 2022 (v času prejšnje vlade SDS – Slovenska demokratska stranka) je bila ustanovljena tudi državna strokovna delovna skupina za dvig kakovosti in prepoznavnosti mladinskega dela. Skupina je pripravila in uskladila osnutek Strateškega načrta Evropske agende za mladinsko delo v Sloveniji za obdobje 2022-2027/32 s poudarkom na razvoju kakovosti v mladinskem delu in prepoznavanju in priznavanju mladinskega dela. Osnutek je bil poslan v javno razpravo vsem organizacijam mladinskega sektorja, ki so izrazile interes za sodelovanje.

Svetniška skupina SDS Radlje ob Dravi  je županu Občine Radlje ob Dravi predlagala sofinanciranje kopalnih kart tudi za dijake in študente, za mlade – kot je tudi uradno, torej od 15.- 30. leta. Žal predlog s strani Ekipe Alana Bukovnika in ostalih koalicijskih skupin ni bil podprt, niti za dijake.

Tudi kot poslanka se bom še zavzemala za pravice vseh mladih in z veseljem podprla vse predloge, ki bodo v dobrobit mladim.

Ker na mladih svet stoji.

Alenka Helbl, poslanka SDS v DZ RS