V radeljski Stroki dve muhi na en mah: skrbijo za lastno zdravje, pomagajo tudi drugim

V Skupini stroka.si, ki ima sedež v Radljah ob Dravi, so se v lanskem letu lotili zanimive aktivnosti, pri kateri krepijo zdravje zaposlenih, hkrati pa z zbranimi sredstvi pomagajo tudi drugim. V podjetju je tako nastal projekt, ki so ga poimenovali »OFFlineMETER«, naravnan pa je k spodbujanju gibanja in krepitvi zdravja vseh zaposlenih, hkrati pa ob tem zbirajo še denar, ki ga namenijo v dobrodelne namene.

Cilj: prehoditi pot, kot da bi šli okoli sveta

Nazadnje so v Skupini stroka.si desetim otrokom Osnovne šole Radlje ob Dravi z donacijo zagotovili brezplačno malico do konca letošnjega šolskega leta, še prej pa so podelili prenosni računalnik GRS Maribor, Reševalne skupine Radlje ob Dravi, seveda podprt z vsemi potrebnimi programi, ki so nujni za uspešno delo te službe.

Ob tem projektu si zaposleni v Skupini stroka.si merijo svoje aktivnosti izven službe, v IT-jeziku bi jim lahko rekli tudi  »offline« aktivnosti. Končni cilj, ki ga zasledujejo skozi ta projekt, pa je, da naredijo toliko korakov oziroma kilometrov, da pridejo okoli sveta, kar pa pomeni, da bodo morali premagati 40.075 km. Vendar je do tega cilja še kar nekaj korakov in kilometrov ter vmesnih postaj, ki so si jih začrtali zaposleni, vse pa so povezane z IT-področjem, na katerem to radeljsko računalniško podjetje deluje. Zaposleni lepo premagujejo kilometre in prvi mejnik so zabeležili na premaganih 853 kilometrov, to pa so kilometri ožičenja (530 milj), kolikor jih je vseboval prvi računalnik Harward Mark. Ko je tik pred koncem lanskega leta njihova vizualna analitična aplikacija pokazala 6.695 kilometrov ali dolžino reke Nil, so se tudi odločili za donacijo domači osnovni šoli.

Kmalu bodo prehodili razdaljo od Francije do Singapurja

Vztrajno se približujejo drugemu mejniku, prehojeni razdalji 18 tisoč kilometrov, kolikor je dolžina kabla SEA-ME-WE 4, ki povezuje Francijo s Singapurjem. Vsak prehojen, pretečen, prekolesarjen, presmučan ali kako drugače premagan kilometer zaposlenih ima torej najmanj dvojni pomen: zaposleni skrbijo za svoje zdravje, hkrati pa z nabiranjem kilometrov zbirajo denar in tudi razno opremo, ki so jo lani in jo bodo tudi skozi vso letošnje leto  v okviru donacij podarili izbranim društvom, organizacijam ali posameznikom, ki potrebujejo pomoč.

Za ta projekt je bila znotraj podjetja ustanovljena posebna socialna skupina in narejena računalniška aplikacija, s posebno napravo »pedometer« pa merijo korake oziroma prehojene  kilometre.

N.K.