Kratek pregled 7-dnevnega posredovanja prostovoljnih gasilcev

Hiter pregled statistike kaže visoke številke sodelovanja prostovoljnih gasilcev v sedemdnevnem obdobju med in po poplavah – te bodo ob koncu dela še višje.
Več kot 150-letno delovanje organiziranega prostovoljnega gasilstva na Slovenskem se je razvilo v utečen t. i. super organizem, ki ga poganjata predanost in zavzetost prostovoljcev.💪
In kako je organizirana medregijska pomoč? Gasilska zveza Slovenije medregijsko pomoč gasilcev načrtuje glede na potrebe, ki jih s poplavljenih območij javljajo regijski gasilski poveljniki. Povsod na prizadetih območjih imamo organizirane gasilske štabe, od koder nam poročajo, kje in koliko ljudi na terenu potrebujejo naslednji dan, kar jim preko zveze zagotovimo iz drugih gasilskih regij, ki niso ogrožene. Tako vsak dan zagotavljamo število gasilcev, ki jih potrebujejo v posameznih krajih. V svoji že utečeni organizaciji Gasilska zveza Slovenije deluje samostojno, za pregled na državni ravni pa o tem, koliko gasilcev vsak dan pošljejo v določen kraj obveščamo Civilno zaščito, kjer skupine na terenu nato sodelujejo med seboj.
Gasilska zveza Slovenije