Kdo od znanih Korošcev podpira Logarjevo kandidaturo?

Do državnozborskih volitev nas ločijo še trije tedni, vsi kandidati in vse stranke po državi pospešeno prepričujejo še neprepričane. Na Koroškem so se nekateri vplivneži že javno opredelili in dali jasno vedeti, koga bodo obkrožili 3. junija. Med Logarjevimi podporniki najdemo kar nekaj znanih Korošcev, med njimi župane, športnike in druge pomembne Korošce.

Za kandidate je sicer najbolj pomembno, da jih podpira in jim zaupa širša javnost, in ne le nekaj posameznikov. Glas vplivneža, znane osebe šteje prav toliko kot glas povprečnega državljana. A če uspešni ljudje v kandidatu prepoznajo pozitivno osebo, je lahko to zanj zgolj dobra referenca. Med Logarjevimi podporniki so se znašli trije župani, znani športniki, pomembni družbeni delavci in pa seveda prijatelji.

Aleša Logarja pri kandidaturi podpirajo kar trije župani, kar se koroškemu kandidatu za poslanca redko zgodi. Podpirajo ga ravenski župan Tomaž Rožen, prevaljski župan Matic Tasič in mežiški župan Dušan Krebel, torej kar trije od skupno štirih županov občin Mežiške doline. Logar in Rožen že leta dobro sodelujeta; župan je zadovoljen z delom direktorja ZKŠTM, saj so na Ravnah na Koroškem po dolgem času vidni pozitivni premiki na področju športa, kulture in turizma. Prav tako Tasič in Krebel vidita v Logarju potencial in vrline, potrebne za opravljanje funkcije poslanca. Krebel omeni, da je Logar tudi eden izmed organizatorjev Veselega decembra v Mežici – največjega decembrskega dogajanja na prostem na Koroškem.

Tudi nekateri koroški vrhunski športniki so podporniki Logarjeve kandidature. Olimpijski plavalec Damir Dugonjič je bil včasih Logarjev soplavalec, danes športnika ostajata prijatelja. Dugonjič je za Logarja dejal, da je človek, ki se ne prestraši velikih projektov. Podporo mu je izrazil tudi olimpijski smučar Aleš Gorza, s katerim se prav tako poznata prek športnih vod. Gorza Logarja pozna kot discipliniranega in redoljubnega človeka ter verjame, da bo te vrline koristil ob delu za Mežiško dolino. Prav tako je dobre lastnosti v njem prepoznal tudi Samo Vidovič, poznan pod vzdevkom “koroški Maradona”, saj je bil v času svoje nogometne kariere eden najbolj perspektivnih Korošcev.

Ne nazadnje Logar uživa tudi podporo pomembnih akterjev družbene in socialne sfere na Koroškem. Javno mu je podporo izrekla Marjana Kamnik, vodja slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov in vodja ter ustanoviteljica Koroškega medgeneracijskega centra. Pozitivno jo je presenetilo, da je Logar pred pripravo svojega programa obiskal dom starostnikov in se posvetoval z zaposlenimi.

Več o kandidatu, programu in podpornikih na http://aleslogar.si/.