Dobrodelni Skok na Strojno 2023 za pomoč članu Žanu in njegovi družini

Mladinski svet Ravne na Koroškem tudi letos organizira rekreativno kolesarsko prireditev Skok na Strojno, ki bo izpeljana kot dirka s skupinskim startom. Prireditev bo v soboto, 9. 9. 2023, s startom ob 10. uri pred Mladinskim domom v Strojanski Reki. Tekmovanje bo potekalo v štirih kategorijah (cestno in gorsko kolo, E-bike ter letos prvič tudi Pony), ki bodo razdeljene na starostne skupine in spol, in sicer:
  • do 15. leta
  • od 16. do 35. leta
  • od 36. do 50. leta
  • nad 50 let
Prijavnine letos ne bodo pobirali, ampak se bodo na dan dogodka zbirali prostovoljni prispevki, ki bodo namenjeni oškodovanim v Občini Ravne na Koroškem v času neurij in poplav. Prijavite se lahko s predprijavo na spletni strani, kjer bodo objavljane tudi vse posodobljene informacije www.msr.si, ali na dan dogodka.

Letošnji Skok na Strojno bo imel tudi dobrodelno noto:

“Vedno rada rečem, da je MSR več kot le prostovoljska organizacija. Je majhna “družina” isto mislečih mladih, ki nam ni vseeno in ki želimo delati dobro za naše Ravne, Koroško, vse mlade in mlade po duši. Navadno smo mi tisti, ki s svojim delovanjem pomagamo drugim, tokrat pa pomoč potrebuje nekdo izmed nas. In ko eden izmed članov potrebuje pomoč, družina vedno stopi skupaj. 

Poplave in neurja, ki so prizadela našo Koroško, niso prizanesla niti našemu dolgoletnemu članu, trenutnemu podpredsedniku, Žanu, in njegovi družini. Plaz ogroža njihovo hišo, zato je bil Žan skupaj s svojo družino primoran čez noč le to zapustiti, strokovnjaki pa so ocenili, da se vanjo do nadaljnjega zaradi varnosti ne smejo vrniti. Žanova družina je razseljena k prijateljem in sorodnikom in v nestrpnem pričakovanju odločitve strokovnjakov, ali bo plaz mogoče sanirati, ali pa bo hiša predvidena za rušenje.

V našem MSR-ju smo tako soglasno sprejeli odločitev, da letošnji dobrodelni Skok na Strojno v celoti posvetimo Žanu in njegovi družini. Vsa dobrodelna sredstva, zbrana na prireditvi, bodo v celoti predana njim. V želji, da zberemo čim več finančne pomoči, začenjamo z zbiranjem prispevkov že sedaj in jih bomo na našem TRR zbirali vse do prireditve Skok na Strojno, 9. septembra

Že znani rek pravi: ” Dobro se z dobrim vrača.” Žan je dolgoletni prostovoljec, predvsem pa je pravi prijatelj, ki je vedno priskočil na pomoč MSR-jevcem in vsem prijateljem, ko smo ga potrebovali. Zato vas prosimo, da tokrat skupaj z nami vi pomagate njemu. 

Sredstva zbiramo na račun Mladinskega sveta Ravne:
TRR: SI56 6100 0000 6476 261
Koda namena: CHAR
Namen: DOBRODELNA AKCIJA ZA ŽANA

Dobrodelna sredstva bomo zbirali tudi na dan dogodka in nato v celoti predali Žanu. HVALA!

Tara Ledinek, predsednica MSR