Glede 3. razvojne osi ogorčeni tudi obrtniki

Po včerajšnji kritiki odnosa vlade do projekta 3. razvojne osi s strani koroške GZS, so se danes odzvali še v koroških območnih obrtno-podjetniških zbornicah. Nad zavlačevanjem projekta so ogorčeni, zahtevajo, da se delo prične takoj.

“Koroške Območne obrtno-podjetniške zbornice in sicer OOZ Ravne na Koroškem, OOZ Slovenj Gradec, OOZ Dravograd in OOZ Radlje ob Dravi ter OOZ Velenje, ki ležimo ob načrtovani 3. razvojni osi, smo ogorčeni nad zavlačevanjem in spreminjanjem že dogovorjene časovnice izgradnje severnega kraka 3. razvojne osi. Izgradnja tega kraka avtoceste je za malo gospodarstvo Koroške regije izrednega pomena,” so zapisali.

Pričakujejo, da bo sodobna cestna infrastruktura na Koroško zgrajena v najkrajšem možnem času in zahtevajo, da se 3. razvojna os začne graditi tako kot je bilo obljubljeno v protokolu. “Koroško gospodarstvo se krepi, na še boljše gospodarske rezultate pa ima vsekakor vpliv tudi dobra prometna infrastruktura. Zdaj imajo naši koroški obrtniki in podjetniki boljšo prometno povezavo v sosednjo Avstrijo kot pa v osrednjo Slovenijo. Do avtoceste v Avstriji jih namreč loči le 20 minut vožnje, medtem ko do slovenske avtoceste potrebujejo najmanj 1,5 ure. To se odraža tudi v tem, da mnogi koroški obrtniki posle iščejo v sosednji Avstriji. Zaradi zaostrovanja poslovanja slovenskih podjetij v Avstriji pa vse več koroških obrtnikov razmišlja, da bo svojo dejavnost preneslo v Avstrijo oziroma so to že pričeli izvajati!,” še dodajajo.