Matej Trampusch-Novak: “Prisrčno vabljeni v Svavejo uto”

Jutri se v Pliberku začne Pliberški jormak na travniku, ‘največje in najstarejše ljudsko slavje južnih predelov Koroške’, kot ga tukaj označujejo, saj poteka že od leta 1393. ‘Jormak’ bo potekal v Pliberku od petka, 30.8.2024 do ponedeljka, 2.9.2024. Danes potekajo še zadnje priprave pred jutrišnjo otvoritvijo. Kot vsako leto je tudi letos društvo SPD Edinost postavilo svoj šotor ‘Svaveja uta’, kjer bo vsak dan program z glasbo v živo. Predsednik SDP Edinost Matej Trampusch-Novak je za naš portal povedal naslednje:

 

“Mislim, da bo letos obisk zelo dober. Že lani smo imeli veliko obiskovalcev, letos jih pričakujemo še več, saj kaže, da bo vreme lepo. Rad bi povedal, da smo edini slovenski šotor na jormaku in tudi edini društveni šotor na tej prireditvi. Za letos smo pripravili pester program. Petkov program je namenjen mladim, nastopili bosta mladinski skupini Ladja in Younak. Obe skupini igrata predvsem cover verzije znanih pesmi. V soboto zjutraj bo 30.mednarodno srečanje upokojencev, popoldne Jauentaler Musikantenammtisch, zvečer pa zabava z ansambloma Trio Alpe ter Igor in zlati zvoki.V nedeljo vas bo zabaval ansambel Valovi, v ponedeljek pa ansambel Rosa.

Tudi letos bomo prodajali medena srca z napisi oziroma motom ‘Srce za kulturo’. Ves denar, ki ga bomo zbrali s prodajo medenih src, bo prispevan za kulturno delovanje. Prisrčno vabim vse obiskovalce in obiskovalke jormaka, da pridete v naš šotor, kjer imamo tudi društveni šank. Z vsako konzumacijo podpirate naše društvo in našo kulturno dejavnost skozi celo leto.”

Celotni program v Svaveji uti si lahko ogledate tukaj: