Vse težje razmere v koroških zdravstvenih ustanovah

Na Koroškem so v ponedeljek potrdili 14 novih okužb z novim koronavirusom, regija pa je po deležu aktivnih okužb med prebivalstvom v slovenskem vrhu. Ponovno so okužbe potrdili v domu starejših v Črnečah. Zaostrujejo se razmere v zdravstvenih ustanovah, v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec so za ta teden ustavili delovanje zobozdravstvenih ambulant.

 

Trenutno je na Koroškem po podatkih za ponedeljek 185 aktivno okuženih z novim koronavirusom, kar predstavlja 0,262 odstotka prebivalstva regije. Primerljivo z drugimi regijami po tem deležu je pred Koroško samo Gorenjska z 0,266-odstotnim deležem aktivno okuženega prebivalstva, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

Koroški dom starostnikov v Črnečah, kjer so se s širjenjem okužb med stanovalci in zaposlenimi spopadali konec avgusta in v septembru, je nato nekaj dni bil celo brez sive cone v domu, saj za to ni bilo potrebe. V teh dneh pa se je okužba v domu ponovno pojavila, pri čemer po besedah direktorja doma Srečka Mlačnika vira okužbe ne poznajo.

Trenutno je v največjem domu starejših na Koroškem v Črnečah sedem okuženih stanovalcev, ki so v rdeči coni. Poleg dveh zaposlenih, ki sta prav tako potrjeno okužena, sta še dva zaposlena v karanteni, je za STA danes povedal Mlačnik in dodal, da je situacija obvladljiva.

Več preberite TUKAJ.