Veseli december najbolj pester v Mežici

Praznični december se počasi bliža koncu, s tem pa tudi decembrske zabave. Najbolj pestro dogajanje na Koroškem je v Mežici, kjer letos poteka že 11. Veseli december.

Ponudba dogodkov in zabav, ki so vsako leto konec decembra plod organizacije KUD Peca skupaj z občino in turističnim društvom pod imenom Veseli december v Mežici, je brez dvoma največja in najboljša na Koroškem. Vsako leto pred Narodnim domom nastopajo znani slovenski in tuji glasbeniki, ki privabijo zabave željne Korošce iz vseh treh dolin.

Foto: Facebook (https://www.facebook.com/pg/veselidecembervmezici/events/?ref=page_internal)

11. Veseli december je že v polnem teku, na odru Narodnega doma so letos že nastopili Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami, DJ Boris, Milan Kamnik, Farty Animals ter na božič Srebrna Krila in Luka Basi.

Foto: https://www.facebook.com/UroshGrabnerPhotography/

A do konca leta, vključno s silvestrovanjem na prostem, v Mežici pripravljajo še nekaj zanimivih dogodkov. Danes popoldan bosta pred Narodnim domom klepet z županom ter zabava s skupino Navihani muzikanti, jutri, 28. decembra, bodo nastopili Modrijani in skupina Stand By, v novo leto pa se bodo zbrani pred Narodnim domom zazibali z Ansamblom Napev. Da je december v Mežici še bolj vesel, pa so vsi dogodki brez vstopnine.

foto: https://www.facebook.com/UroshGrabnerPhotography/

Silvestrovanja na prostem so sicer vsako leto v vseh koroških občinah, v nekaterih z dobro organizacijo in programom, v drugih nekoliko manj. Letos na Koroškem izstopa slovenjgraško silvestrovanje, kjer bo nastopila skupina Muff, na drugih občinskih trgih pa nastopajo večinoma ansambli z narodnozabavnim repertoarjem.

NK