V pokalnem tekmovanju Fužinar, Koroška Dravograd in Korotan uspešni, Radlje in Peca izpadla

V predkrogu nogometnega Pokala Pivovarne Union nastopa letos kar 186 klubov. V torek in v sredo so pokalne tekme odigrali tudi Peca, Korotan, Fužinar, Koroška Dravograd in Radlje. Radeljčani so že v torek v gosteh s 3:0 izgubili z ekipo Premium Dobrovce, včeraj pa so bili aktivni še štirje koroški nogometni klubi.

 

Peca je v Črni igrala z Marjeto na Dravskem polju. Po rednem delu tekme zadetkov ni bilo, pri streljanju enajstmetrovk pa so več sreče imeli gostje, ki so zmagali z izidom 5:4.

Na Prevaljah je Korotan premagal Rače s 4:0. Gledalci so vse gole videli v prvem polčasu,  zadeli so Plesec v 11., Jezernik v 17., K.Kovač v 40. ter Oder v 44. minuti. V drugem polčasu se rezultat ni spremenil.

Nogometaši Koroške Dravograda so doma z 2:1 premagali Starše. V prvem polčasu so preko Založnika v 9. in Kozjaka v 22.minuti povedli z 2:0, v 69.minuti pa je Gerečnik postavil končni izid.

Največ zadetkov pa so videli gledalci na Ravnah, kjer je Fužinar z 10:0 premagal Roho VBO. V prvem polčasu je bil najbolj razpoložen Pesjak, ki je zadel v 29. in 37. minuti ter še asistiral Zubanoviću v 45.minuti za rezultat polčasa 3:0. V nadaljevanju so vratarja gostov premagali še Ibrian v 63., Kotnik v 66., Offei v 73. in 75., Posinković v 77., Vujčić v 86. ter M.Turičnik v 90. minuti.