Skavti so prinesli Betlehemsko luč miru tudi na Občino Ravne na Koroškem

Akcija Luč miru iz Betlehema v Evropi odmeva že od leta 1986. Namen akcije je širiti sporočilo miru, ki je univerzalen dar ter si ga zasluži prejeti in imeti vsak, ne glede na rasno, versko, nacionalno ali katerokoli drugo pripadnost. Slovenski skavti adventni čas že vrsto let bogatijo s sporočilom Luči miru iz Betlehema. Plamen predstavlja mnogo več kot le svetlobo in toploto, saj s seboj prinaša pomembno sporočilo. 

 

 

Na Občini Ravne na Koroškem je luč miru sprejel župan dr. Tomaž Rožen s sodelavkami in sodelavci občinske uprave ter se zahvalil skavtinjam in skavtom Koroška 2 (Steg Črni panter), ki s svojo prizadevnostjo že vrsto let prinašajo luč miru ter s tem širijo prepoznavanje pomembnosti osebnih dejanj pri zavzemanje za mir v družbi.

Kot so poudarili naše skavtinje in skavti »Od leta 1990 širimo plamen po naših krajih in si prizadevamo, da bi Luč miru na božični večer svetila v domovih mnogih družin in posameznikov«.’

»Naj plamen Luči miru iz Betlehema razsvetljuje srca ljudi vseh dolin pod goro!« so še dejali.

Dodajamo geslo in poslanico letošnje Betlehemske luči

 

Vstani in sveti!

Kaj ti je, da spiš? Vojna, stiske, bolezni, nesreče, osamljenost… Kaj pa ti? Se bojiš? Živiš, kakor da se nič ni zgodilo? Seveda, težko nam je, ko vidimo, kaj vse se dogaja in se nam zdi, da ne moremo nič. Pa vendar je že iskra dovolj, da vname ogenj, in kaplja dovolj, da ga pogasi. Zbudi se! Božič je. Naj ti ne bo vseeno za temo v svetu. Ni ti treba spremeniti vsega, naredi eno dobro delo, pospravi sobo, skuhaj komu kavo, spusti avto predse. Ko boš premaknil sebe, boš obrnil svet. Zaneti iskro, naj v tebi zasije Luč. Vstani in sveti.

Vir: Občina Ravne na Koroškem