Policisti so pri hišnih preiskavah v Velenju in Radljah odkrili konopljo

Policisti Policijske postaje Velenje so v sredo, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo pri 44-letnemu osumljencu iz okolice Šmartnega ob Paki, za katerega so sumili, da se ukvarja s preprodajo prepovedane droge.

Pri preiskavi so policisti na različnih mestih bivališča osumljenega našli okoli dva in pol kilograma posušene konoplje. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po 186. členu Kazenskega zakonika RS bodo 44-letnika kazensko ovadili.

 

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so pri hišni preiskavi, ki so jo minuli torek, na podlagi odredbe sodišča, opravili v stanovanjski hiši na območju Radelj ob Dravi, našli dva večja, dobro opremljena, prirejena prostora namenjena gojenju konoplje ter prostor namenjen sušenju konoplje.

V prostorih namenjenih gojenju konoplje so našli 1.200 sadik konoplje, visoke med 10 in 45 cm, ki so bile nasajene v lončkih. Zasegli so še 487 posušenih rastlin konoplje in večjo količino posušenih delcev konoplje. Prav tako so zasegli opremo in pripomočke za gojenje konoplje. Vrednost zasežene prepovedane droge bi v primeru prodaje na trgu presegla
40.000 €.

Radeljski policisti so med hišno preiskavo našli še orožje, za katero osumljena nista imela dovoljenja in sicer dve vojaški puški in proti tankovsko mino. Orožje so zasegli.

Osumljena – moškega in žensko, stara 45 in 49 let, so sinoči s privedli k preiskovalnemu sodniku, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika RS.

Preiskovalni sodnik je obema odredil pripor.