Nadaljuje se sanacija sobotnega neurja

Neurje, ki je v soboto zajelo Koroško, je povzročilo mnogo nevšečnosti. Najhuje je bilo v Dravski dolini, natančneje v Vuzenici in na Muti, v Črni na Koroškem pa bilo je zaradi zemeljskih plazov ujetih sedem oseb.

Danes v Dravski dolini še vedno odpravljajo posledice sobotnega neurja, ki je prizadelo celotno regijo. Najhuje je bilo v Vuzenici, kjer je voda poplavila 30 stanovanjskih hiš. Poplavilo je tudi tamkajšnji vrtec, varstvo za otroke so začasno uredili v prostorih osnovne šole. Državne in občinske ceste so že sanirali in so že prevozne, zaradi plazov pa še vedno ostaja zaprta koroška železniška progra.

S podobnimi težavami se od sobote spopadajo tudi na Muti, voda je ogrožala številne objekte, poplavljene so bile ceste, utrgalo se je nekaj plazov.

Zemeljski plazovi so nevšečnosti povzročali tudi v Črni na Koroškem, po podatkih centra za obveščanje je sedem oseb zaradi plazu ostalo ujetih v Javorju na cesti Šoštanj – Črna na Koroškem. S pomočjo gasilcev so prišli v občino Črna na Koroškem, kjer so prenočili, včeraj pa so že nadaljevali pot.