Na Muti tatvina delovnega stroja

Policijska uprava Celje – pregled dogodkov Celje, 11. april 2022 Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 731 klicev občanov. 208 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 50 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 18 s področja mejnih zadev in tujcev, 87 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

 

V petek zjutraj, smo bili obveščeni, da je v podjetju v Slovenskih Konjicah zagorel stroj za laserski razrez pločevine. Požar so še pred prihodom gasilcev pogasili zaposleni. Tuja krivda za nastanek požara je izključena. V požaru je prišlo do manjše materialne škode. V petek smo bili obveščeni o tatvini treh štirikolesnikov.

V Solčavi smo obravnavali tatvino štirikolesnika znamke Bombardier, tip Outlander, črne barve, registrskih številk CE CE-97. Storilec je štirikolesnik, ki je po oceni lastnika vreden okoli 9.000 €, ukradel iz gospodarskega poslopja. V Logarski dolini smo obravnavali tatvino štirikolesnika znamke Stels Guepard Trophy pro esp, letnik 2018, registrski številk CE IN-52. Štirikolesnik, ki je po oceni lastnika vreden okoli 8.500 €, je bil parkiran v bližini gostinskega objekta. Tatvino tretjega štirikolesnika smo obravnavali v Robanovem kotu, kjer je storilec ukradel štirikolesnik, znamke Bombardier, tip Outlander, ki je bil parkiran ob počitniški hišici. Sosed je ukradeno vozilo opazil ob lokalni cesti v bližini kraja, kjer je bilo ukradeno. Vozilo smo že vrnili lastniku.

V petek dopoldne smo na območju celotne Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na vožnji voznikov enoslednih vozil, uporabe telefona med vožnjo in uporabe varnostnih pasov. V treh urah smo zaznali 93 kršitev. 32 voznikov je med vožnjo telefoniralo, 60 jih ni uporabljalo varnostnih pasov. Pri voznikih enoslednih vozil smo ugotovili 11 kršitev.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so v času nadzora ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola, v vozilu pa je vozil otroka, ki ni bil zavarovan z zadrževalnim sistemom. Vozniku smo vozilo zasegli, mu izdali plačilni nalog, sledi še obdolžilni predlog. V soboto smo na Muti obravnavali tatvino delovnega stroja znamke Kubota, vrednega okoli 40.000 €. Delovni stroj je bil parkiran na Koroški cesti.

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec na parkirišču Okrogarjeve ulice v Celju poškodoval pet vozil. Neznanec je s hojo po vozilih poškodoval strehe vozil in pokrove motorjev, na enem je poškodoval še zadnje steklo. Sinoči smo bili obveščeni še o vlomu v stanovanjsko hišo v Šeščah pri Preboldu. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi vrata terase, je preiskal prostore in ukradel gotovino. Lep začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.