Koroški župani brez konkurence

V štirih izmed dvanajstih koroških občin je zmagovalec prihajajočih lokalnih volitev že znan. V primeru, ko je kandidat za župana en sam, za zmago potrebuje samo en glas.

Občine, kjer je bodoči župan že znan, so Mežica, Prevalje, Vuzenica in Radlje ob Dravi. Vsi štirje župani so občine vodili že v minulem mandatu, novo štiriletno vodenje pa jim ne more več uiti. Župan Mežice bo tako Dušan Krebel, v Vuzenici bo še naprej županoval Franjo Golob, v Radljah ob Dravi Alan Bukovnik in na Prevaljah Matic Tasič.

A to, da ni izbire med županskimi kandidati v omenjenih občinah, pa še ne pomeni, da 18. novembra ni potrebno oditi na volišča. Kar pestra je izbira med svetniškimi skupinami, ki se bodo potegovale za sedeže občinskih svetov. Največ jih je na Prevaljah, kjer bodo izbirali med desetimi listami, v Mežici je list devet, sledijo Radlje ob Dravi s šestimi, v Vuzenici pa bodo stranke zastopali posamezni kandidati po volilnih enotah. Iz spodnjega seznama so razvidna vsa imena svetniških skupin in svetnikov iz omenjenih štirih občin.

Prevalje

Mežica

Radlje ob Dravi

Vuzenica

NK