Fužinar v Slovenskih Konjicah do točke

Nogometaši Fužinarja so v 7.krogu 2.SNL gostovali v Slovenskih Konjicah. Njihov nasprotnik je bila ekipa Dravinje, novinec v drugi ligi. Obe ekipi sta v spodnjem delu lestvice, nujno potrebujeta točke za beg z dna lestvice, zato sta si želeli tri točke in zmago za priključitev moštvom na sredini. Fužinar je bil sicer bližje zmagi, na koncu se je tekma končala brez zadetkov, rezultat 0:0 je tudi najpravičnejši.

 

Kakšnih 250 gledalcev ni videlo veliko. Obe ekipi sta igrali nekako ‘v krču’, svoje je opravila tudi vročina. V prvem polčasu so bili boljši in bližje zadetku Ravenčani, v drugem pa so do svojih priložnosti prišli tudi domačini. Napadalci obeh ekip so bili v teh redkih priložnostih nezbrani, zato se je tekma končala pri začetnem izidu.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je tako ocenil tekmo:

“Zelo pomembna tekma, katere nismo smeli izgubiti. Zelo dobro smo krenili v igro. Takoj smo prevzeli pobudo, kontrolirali potek dogodkov na igrišču na srečanju dveh ekip, ki nujno potrebujeta točke. Ustvarili smo si priložnosti in prisilili nasprotnika v napake, na ta način imeli tri lepe priložnosti, a nam je zmanjkalo predrznosti, hrabrosti oziroma konkretnega zaključka v napadu. V drugem polčasu bi lahko predvsem v zadnji tretjini zadeli eni ali drugi. Nam tokrat ni uspelo zadeti, veseli pa dejstvo, da tokrat za razliko od prejšnjih tekem tudi nismo prejeli gola. Obema ekipama čestitke za borbenost in fer igro.” 

Fužinar je s štirimi točkami na petnajstem mestu, do desetega Rudarja pa ga loči le točka. Priložnost za dvig na lestvici bo že naslednjo soboto, ko pride na Ravne novomeška Krka, ki ima prav tako štiri točke. Tekma se bo pričela ob 16. uri.