Fužinar se je častno poslovil od pokalnega tekmovanja

Ta teden so na sporedu tekme šestnajstine finala nogometnega pokala Pivovarne Union. Edini preostali koroški predstavnik v tem tekmovanju Fužinar je včeraj na Prevaljah gostil prvoligaša Radomlje. Po zelo dobri igri so Ravenčani na koncu klonili z 0:2 in se poslovili od tega tekmovanja. 

 

Gostje so povedli v 45.minuti, ko je globinsko podajo v prostor izkoristil Luka Cerar. Končni izid je v 85.minuti postavil Madžid Šošić.

Nogometaši Fužinarja so se hrabro upirali renomiranim gostom, bili v nekaterih delih tekme boljši nasprotnik, imeli lepše priložnosti za zadetek. Dvakrat so zadeli okvir vrat, imeli še nekaj lepih priložnosti. Ob boljši realizaciji bi lahko zmagali in se uvrstili naprej. Kljub porazu pa razloga za slabo voljo ni, saj so pokazali, da se lahko kosajo tudi z ekipo, ki tekmuje na višjem nivoju.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec:

“Veseli me, da smo za vrhunec sezone pokazali daleč najboljšo igro v sezoni. Brez lažne skromnosti lahko povem, da smo si zaslužili napredovanje. Goste je reševal prečnik, vratnica, Kvesič je imel stoodstotno priložnost, Krebs dvakrat. Enkrat je vratar obranil, drugič je preveč okleval.

Po uvodnem krču na začetku igre smo prevzeli niti igre v svoje noge, prihajali do priložnosti. Po globinski žogi smo praktično v zadnji sekundi prvega polčasa prejeli gol, gostje so povedli malo nezasluženo.

Ob polčasu smo se dogovorili, da ne bomo ‘šli na glavo’, saj smo imeli še dovolj časa. Hoteli smo popraviti nekatere stvari v igri, predvsem na sredini. Priložnosti v tem delu igre je bilo manj, ritem igre je bilo malo slabši. Kljub temu bi iz dveh priložnosti lahko izenačili.

Ob koncu tekme smo po nespametni potezi vratarja Marčiča, ko je šel v preigravanje in se je pri tem zapletel, žal prejeli še drugi gol.

Odigrali smo zelo dobro, dinamično tekmo. Seveda sta za dobro igro potrebna dva dobra nasprotnika, kar Radomlje nedvomno so. Fantje se niso ustrašili, priložnost za igro so dobili tudi mlajši igralci. Videli so lahko, da jim ne manjka veliko do višjega nivoja, da se splača delati, vztrajati.

Gostom čestitam za zmago. Ob tej priložnosti bi se še enkrat zahvalil svojim igralcem, da so bili voljni delati, me poslušati.

Izkoristil bi tudi to priložnost, da zaželim bralcem E-Koroška lepe praznike, veliko zdravja v novem letu. Naše navijače bi pozval, da v čimvečjem številu prihajajo na naše tekme tudi v naslednjem letu.”