Fužinar na Ravnah izgubil z Gorico

V 26.krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja na Ravnah izgubili z Gorico z 2:0. Gostje, ki se borijo za napredovanje v prvo ligo, so upravičili vlogo favorita in so se s tremi novimi točkami približali cilju. Sedaj imajo 51 točk, tri manj od prvouvrščene Nafte. Fužinar je zbral 24 točk, dve več kot zadnjeuvrščena Ilirija 1911 in Tabor Sežana, ki pa imata tekmo manj.

 

Zmaga gostov je zaslužena, lahko pa bi se razpletlo tudi drugače. Predvsem v drugem polčasu, ko so imeli Ravenčani nekaj situacij za izenačenje, vendar niso uspeli zadeti.

Gostje so hitro povedli, že v 2.minuti je zadel Darius Daniel Jalinous. Tekma se je tako praktično začela z vodstvom gostov, domači so potrebovali nekaj časa, da so se zbrali.

Drugi polčas so nogometaši Fužinarja odigrali bolje, poskušali so izenačiti, tekma je bila negotova do zadnjega sodnikovega žvižga. Odločitev o zmagovalcu je padla v sodnikovem podaljšku, strelec drugega zadetka za goste je bil v 92. minuti Boris Krstić.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je po tekmi povedal naslednje:

“Po novem porazu smo vse bližje dnu lestvice, a mi se ne bomo predali vse do zadnjega.
Danes dokaj nesrečen poraz. Predvsem pristop in borbenost v drugem polčasu, nam vliva optimizem, da si v zadnjih štirih tekmah priigramo obstanek. Drugega nam ne preostane kot trdo garanje na treningih in prihajajočih tekmah. Gorici čestitke za zmago, našim fantom pa za pristop in borbenost v drugem polčasu.”
Do konca prvenstva so še štirje krogi. Fužinar bo v naslednjem doma igral s Triglavom, nato gostoval v Ajdovščini, na Ravnah gostil Tabor in v zadnjem krogu gostoval v Beltincih. Ključna tekma za obstanek bo tista v predzadnjem krogu s Taborom, tu bodo potrebne vse tri točke.