4. nagrado Kralja Matjaža prejme dr. Helena Domej

Regionalna lista Bistrica (REgi) je leta 2017 ustanovila nagrado Kralja Matjaža predvsem z namenom, da bi počastila osebnosti iz regije Pod Peco, ki so si pridobile izredne zasluge za regijo na raznoraznih področjih. Letošnjo nagrado prejme dr. Helena Domej in sicer za posebne zasluge na področju medicine, še posebej za požrtvovalno zdravstveno oskrbo podeželjskega področja ter za zasluge na cerkvenem področju.

 

“Malo je danes zdravnikov, ki bi bili domala noč in dan na razpolago za svoje paciente in še manj takih, ki poleg zahtevanega poklica opravljajo še pomembne častne funkcije za vaško oziroma cerkveno skupnost,” je soglasno odločitev REgi za nagrajenko utemeljil podžupan občine Bistrica nad Pliberkom mag.Vladimir Smrtnik, ki bo nagrado dr.Domejevi tudi podelil. O nagrajenki pa bosta spregovorila župnik Slavko Thaler v slovenskem ter Doris Schwarz v nemškem jeziku.

Podelitev nagrade bo v petek, 11.3.2022 ob 19.uri v Vinoteki DAVID v Šmihelu.Slavnost bo polepšal domači pevski kvintet Donet.