Znana je trasa svetovne enduro serije na Koroškem

Organizatorji koroškega kolesarskega festivala Black Hole Bike Fest so objavili traso, kjer se bodo na svetovni seriji Enduro World Series pomerili najboljši enduro kolesarji na svetu. Tekmovanje bo osredotočeno na avstrijski strani Pece in v Jamnici.

Šesti koroški kolesarski festival Black Hole je v polnem teku. Po nedeljskem kolesarskem maratonu v Črni na Koroškem, ki ga je zaključilo 114 kolesarjev, je regija v pričakovanju začetka svetovne serije Enduro World Series, ki bo v tem delu Evrope potekala premierno, prav tako bo to prvo čezmejno tekmovanje v zgodovini serije. Ob nedeljskem maratonu so organizatorji izdali tudi 24 strani obsežno brošuro, v kateri predstavljajo vrsto informacij o festivalu. V brošuri, ki je v 5000 izvodih izšla v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku, predstavljajo tudi trase dirke svetovne enduro serije.

Današnji in jutrišnji dan sta rezervirana za treninge, v soboto ob 8. uri pa se bodo po progah na avstrijski strani Pece in v Jamnici kolesarji podali v boj za naslov najboljšega enduro kolesarja. Prvi dan bodo udeleženci prekolesarili 50,8 km, se s kolesi povzpeli 1364 m in se spustili 2578 m. Prva hitrostna preizkušnja z imenom Borovničke/Blueberry na območju singletrail parka Jamnica bo dolga 2,87 km z višinsko razliko 337 m. Sledila bo Džungla/Jungle, dolga 2,54 km s 414 v.m. spusta. Za konec dne pa novi EWS Trail na Peci v dolžini 6 km in s spustom za 1083 m.

V nedeljo bodo udeleženci prekolesarili 45,7 km, se “na noge” vzpeli za 1368 m in spustili za 2448 višinskih metrov. Prva hitrostna preizkušnja bo Greben/The Ridge s ciljem nad Črno na Koroškem, dolga 2,45 km s spustom za 507 m. Sledil bo podzemni transfer, po vzponu pa preizkušnja Izgubljena koza/Lost Goat, ki bo dolga 1,88 km s 381 v.m. spusta. Zaključek bo zopet na Peci na progi Thriller, dolgi 6,05 km z višinsko razliko 1083 m, sporočajo organizatorji.

JP