Zmagovalci EWS-E so znani, zdaj stopajo na oder najboljši “PRO”-ji

Stotine tekmovalcev v enduru je te dni preplavilo Koroško, vse pa je pripravljeno za vrhunec festivala Black Hole Bike Fest – dirko svetovne serije EWS Peca/Jamnica, ki bo na sporedu v soboto in nedeljo. Na slovenskih in avstrijskih poteh bomo navijali za največje zvezdnike športa, seveda pa bomo uživali tudi v bogatem spremljevalnem programu.

 

Prvo uradno tekmovanje je potekalo že sinoči, ko so bili v središču pozornosti tekmovalci in
tekmovalke serije EWS-E, torej dirke z električnimi kolesi. Trasa jih je vodila od Pece to Črne na Koroškem in Mežice, poleg odličnih enoslednic so doživeli tudi veliko atrakcijo Koroške, vožnjo skozi opuščene rudnike Podzemlja Pece. Zmagovalca v elitni kategoriji Pro sta postala Italijanka Alia Marincelli (Fulgur Factory Team Valdinievole) in Francoz Yannick Pontal (Blackbox Test Pilot Program), slovenske barve pa je najbolj uspešno zastopal Blaž Hölcl v kategoriji EWS-E100.

Baterije električnih koles se zdaj polnijo, od zdaj naprej gre samo še na lasten pogon. Petek je rezerviran za treninge vseh kategorij EWS, v soboto in nedeljo pa so na sporedu dirke. Amaterji, torej dirka EWS100, se začne v soboto ob 8.00 na Peci, kolesarji pa bodo ob 9. uri že v Jamnici nad Prevaljami, kjer jih čakajo tri izredne etape, nato pa se vračajo na zadnjo etapo v kolesarski park na Peci. Tam bodo popoldne prvo etapo odpeljali tudi profesionalci kategorije EWS. Glavnina dirke pa sledi v nedeljo, ko se dan znova začne in konča na Peci, tri etape pa bodo potekale na Jamnici.

Celoten razpored etap s časovnicami je objavljen v brošuri dirke: https://bit.ly/3xC6nzd
Festival vabi tudi mlade kolesarje, v nedeljo bo na sporedu dirka EWS KIDS za katero so
organizatorji pripravili štiri etape, tekmovanje pa poteka v starostnih kategorijah od U7 do U15.

Prijave so danes še vedno odprte na Prijavim.se:
https://prijavim.se/calendar/checkings/4625/ews_kids_race
»Vas« ekip in tehničnih opremljevalcev medtem že živi in vsak ljubitelj koles ima kaj za videti.

Koncerti in zabave:

Sobotni in nedeljski zvečer bosta v znamenju druženja in zabav, v soboto bo potekal tudi
koncert skupin Juicy Pussy, Hog Minister in Manifest, ki bodo zagotovo dvignila ritem dogajanja pod Peco. Že prej v dnevu, predvidoma ob 14. uri pa bodo adrenalin dvigovali akrobatski jadralni letalci.

Vstop je brezplačen, prinesite le dobro voljo in navijaške rekvizite!