Začenja se Black Hole Bike Fest

Danes, 23. junija, se uradno pričenja enotedensko kolesarsko dogajanje v Mežiški dolini, ki bo v regijo privabilo več kot 400 najboljših enduro kolesarjev na svetu. Četrta tekma v okviru svetovne serije Enduro World Series bo potekala v Jamnici in na Peci, zaradi lokacije pa bo to prav poseben dogodek. Gre namreč za prvo čezmejno tekmo v zgodovini enduro serije, prav tako bo to prva tekma EWS v tem delu Evrope.

Dogajanje naj bi se torej začelo že danes, a je deževje uničilo progo na Lešah nad Prevaljami, zaradi česar so bili organizatorji primorani odpovedati otroški kros Junior XC Leše. »Vložili smo res veliko truda, da bi pripravili dobro tekmo, a nam je grozno vreme, ki se letos znaša nad Prevaljami, to preprečilo. Tekma je zaenkrat odpovedana, kasnejše informacije sledijo,« sporočajo organizatorji.

Jutri, v nedeljo, sledi Black Hole Maraton 2018, kjer gre za maratonsko kolesarsko preizkušnjo. Kolesarji se po štartu v Črni na Koroškem vzpenjajo po makadamskih cestah, spuščajo pa po zahtevnejših enduro trailih. Celotna trasa je dolga 44 kilometrov, premagati pa je potrebno 1760 metrov nadmorske višine.

Ponedeljek, prvi delovni dan v tednu, bo tudi na največjem koroškem kolesarskem festivalu delovno obarvan. V okviru dneva Specialized Dig Day bodo obiskovalci v Jamnici urejali single trail proge, po katerih se vozijo kolesarji. Po koncu dneva bodo lahko tudi sami preizkusili, kako so progo uredili. Torek je rezerviran za kolesarke, ki bodo pod okriljem kolesarke Hannah Barnes in Kaje Kos spoznale tehnike vožnje na flow trailu na Peci. Dan pred težko pričakovanim začetkom svetovne enduro serije bo namenjen najmlajšim kolesarjem, ki bodo na Ravnah na Koroškem skupaj s Hannah Barnes, Avstralcem Jaredom Gravesom in Američanom Curtis Keenom ter trenerji KK Ravne osvajali osnove kolesarjenja in veščine enduro kolesarjenja.

Četrtek in petek sta dneva za trening; obveza vseh tekmovalcev EWS-ja je, da se udeležijo treningov pred samo tekmo. V soboto in nedeljo pa bo tekmovanje, ki bo zajemalo šest etap. Prvi dan bo start na Peci, dve etapi na Jamnici in zopet etapa na Peci. Drugi dan tekmovanja je start zopet na Peci, kolesarji se spustijo na Štenge, sledi etapa v Črni na Koroškem skozi rudniške rove in v Mežici. Nato se kolesarji vrnejo na Peco, kjer bo zadnja etapa in zaključek tekmovanja.

NK