Za smučišče Kope še ni zainteresiranih kupcev

Izklicna cena 2,38 milijonov evrov očitno še ni dovolj mamljiva za nakup smučišča Kope, na včerajšnji dražbi ni bila vplačana nobena varščina. Po drugi neuspeli dražbi bodo kupca najverjetneje iskali s tretjo.

Največje in najbolj priljubljeno koroško smučišče se je v okviru stečajnega postopka podjetja GTC Kope na včerajšnji dražbi prodajalo drugič. Naprodaj je celotno smučišče, katerega najemnik je od začetka stečaja slovenjgraško podjetje Vabo. Pod celotno smučišče spadajo žičnice, stroji, razne naprave, zasneževalni sistem, restavracija in drugo, poroča STA. Na prvi dražbi, ki je potekala 29. marca, je izklicna cena znašala 3,4 milijone evrov, včeraj, 30. avgusta, pa se je zviševanje izklicne cene začelo pri 2,38 milijonov evrov.

Kope privabljajo številne obiskovalce iz vse Slovenije in tujine

Kope so ena najpomembnejših točk koroškega turizma. Najbolj zaživijo v času smučarske sezone, a tudi ponudba letnih aktivnosti na pohorskih strminah je pestra. Ko ni snega, Kope privabijo številne kolesarje in pohodnike, urejeno je tudi igrišče za vedno bolj priljubljeno športno igro disk golf, na voljo so športne površine za odbojko na mivki in nogomet, najmlajši obiskovalci se lahko sprostijo v igralnem parku na prostem.

Minulo smučarsko sezono so na Kopah našteli več kot 79 tisoč smučarjev, poroča STA, s čimer so najemniki zadovoljni. Smučarji na Kopah niso samo Korošci, kvalitetno smučišče privablja obiskovalce iz vse Slovenije, pa tudi iz sosednjih držav, večinoma iz Avstrije.

Pomembnosti in uspešnosti smučišča se zavedajo tudi koroški župani in k temu primerno tudi pristopajo. »Zasebniku se lahko samo zahvalim, da je ugriznil v to jabolko in prevzel glavnino zimskega turizma vseh dvanajstih koroških občin. Sami pomagamo, kolikor lahko; pred leti smo do vznožja kop zgradili 12 kilometrov sodobne cestne infrastrukture, da je vožnja do smučišča tudi v neprijaznih zimskih razmerah varna. Želeli pa bi si, da bi se zimski turizem, ki ga trenutno na Koroškem najbolj izkoriščamo, razvil tudi v poletnem času,« je v intervjuju za tednik Demokracija turizem na Kopah komentiral župan Vuzenice Franjo Golob.

Kot poroča STA, se bo stečajna upraviteljica družbe GTC Kope sestala z ločitvenim upnikom DUTB, dogovorila se bosta o kupnini, nato pa bo najverjetneje še letos sledila tretja dražba. Na drugi dražbi je bila izklicna cena za več kot milijon evrov nižja kot na prvi in sklepamo lahko, da bo izklicna cena na tretji dražbi zopet konkretno nižja.

JP