Za Rimski vrelec se zanima izraelski podjetnik

Občina Ravne na Koroškem je dobila ponudbo za nakup Rimskega vrelca, izraelski podjetnik Evgeny Zotov, lastnik podjetja IIG-SL, za kompleks ponuja dobrih 400 tisoč evrov.

Za kompleks Rimski vrelec, ki že dolga leta sameva in propada, občina Ravne na Koroškem že leta išče investitorja, ki bi izkoristil turistični potencial ter obnovil razpadajoče objekte. Na zemljišču, kjer bi lahko stal nov sodoben hotel, je tudi izvir mineralne vode s pritokom štirih litrov na minuto. Obnovljen kompleks je lahko potencialna turistična točka – v bližini so Ivarčko jezero, znamenita Prežihovina in Uršlja gora. Poleg tega pa bi povečali turistične nastanitvene zmogljivosti v regiji, ki premore zelo malo število ležišč za turiste.

Ponudnik Izraelec Evgeny Zotov s podjetjem v Slovenj Gradcu

Občina Ravne na Koroškem je na zadnji javni razpis prejela eno ponudbo, za nakup se zanima podjetje IIG-SL. Gre za podjetje s sedežem v Slovenj Gradcu, ki se po klasifikaciji SKD ukvarja s podjetniškim in poslovnim svetovanjem, lastnik pa je Izraelec Evgeny Zotov. O Zotovu in njegovem podjetju na spletu ni prav dosti podatkov, njegovo ime se pojavlja predvsem v povezavi s politikom Miloradom Dodikom in propadlim poslom prodaje rudnika v Bosni in Hercegovini.

Občina Ravne na Koroškem razpisala ceno v višini 300 tisoč evrov, podjetje IIG-SL pa je za kompleks ponudilo 407.952 evrov. Posebna komisija bo po določenih kriterijih ocenila ponudbo, odločitev bo znana v roku 30 dni, so sporočili iz občine. Ponudba mora ustrezati razpisanim pogojem načina in časovnice vlaganj v kompleks, med kriteriji so tudi začetek obratovanja in število ustvarjenih novih delovnih mest.