Z novim vrtcem bodo rešili dolgo prostorsko stisko varstva otrok

Na Ravnah na Koroškem se je aprila pričela gradnja novega vrtca neposredno ob Osnovni šoli Prežihovega Voranca. Z novim vrtcem bo občina rešila dolgo prostorsko stisko varstva otrok.

Foto: Občina Ravne na Koroškem

Gradnja 12-oddelčnega nizko-energijskega vrtca se je pričela aprila, trajala bo predvidoma leto in pol, odprtje vrtca pa je načrtovano jeseni leta 2022. »Namen novogradnje je pridobiti ustrezne in dodatne prostorske kapacitete namenjene nemotenemu izvajanju predšolskega programa sporočajo iz občine. S tem bodo rešili dolgoročno prostorsko stisko varstva predšolskih otrok.

Foto: Občina Ravne na Koroškem

Površina vrtca bo okoli 1900 kvadratnih metrov, pojasnjuje občina Ravne na Koroškem, stavba pa bo skoraj nič-energijska, zato bodo nižji stroški investicijskega vzdrževanja, ogrevanja in električne energije. Objekt bo zasnovan v štirih etažah z igralnicami in sanitarijami, polovica igralnic bo na nivoju terena, druga polovica igralnic pa bo na nivoju nadstropja. V dveh spodnjih etažah bo še uprava in centralna kuhinja. Tlorisna zasnova objekta je v obliki črke Lpojasnjujejo na občini.

Foto: Občina Ravne na Koroškem

Novogradnja Vrtca Ravne je med izbranimi projekti javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021-2024, za kar bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport namenilo 1.172.667,02 evra, EKO sklad 587.760 evrov, Občina Ravne na Koroškem pa iz proračunskih sredstev razliko do skupne vrednosti investicije, ki znaša 3,1 milijona evrov, še pojasnjujejo na občini.

Foto: Občina Ravne na Koroškem