Vsi tatovi bankomata pred sodnika

Končana je obsežna akcija iskanja petih Moldavcev, ki so v noči iz nedelje na ponedeljek s pomočjo eksploziva ukradli bankomat v Pliberku in zbežali v Slovenijo. V akciji je sodelovalo 181 policistov, kriminalistov ter članov specialne in letalske enote.

Včeraj v popoldanskih urah so policisti odvzeli prostost še preostalim trem državljanom Moldavije, ki so osumljeni, da so v noči iz nedelje na ponedeljek sodelovali pri napadu na bankomat v Pliberku. Kriminalistična preiskava sicer še poteka, so pa vsi pridržani državljani Moldavije sedli na klop pred preiskovalnega sodnika.

Aleš Slapnik, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, je danes pojasnil, da bodo tatove najverjetneje predali avstrijskim organom pregona, dokončno odločitev pa bo v roku 10 dneh sprejelo sodišče.

Policisti PU Celje so danes pojasnili nekaj podrobnosti o sami akciji lovljenja Moldavcev v Sloveniji. V ponedeljek, okoli tretje ure zjutraj, so bili slovenski policisti obveščeni o ropu bankomata s pomočjo eksploziva, storilci pa da so zbežali v smeri Slovenije, najverjetneje čez mejni prehod Reht. Avstrijska policija, ki je s slovensko na terenu sodelovala tudi na območju slovenske strani Koroške, je hitro odkrila dva avtomobila, ki so ga osumljenci uporabljali pri izvedbi ropa, nato pa so prvega osumljenca že prijeli. V torek zjutraj so slovenski policisti na območju Črne na Koroškem prijeli drugega osumljenca, popoldan pa na območju PU Maribor še preostale tri.