Voznik osebnega vozila je na območju Sv. Boštjana trčil v konja, ki je pritekel pred vozilo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 298 klicev občanov. 79 klicev je bilo interventnih, sedem nujnih. 29 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, tri z lažjimi in osemnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so okoli 17. ure obravnavali v Dolah, na območju Policijske postaje Šentjur. Povzročil jo je 26-letni voznik neregistriranega osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Šentjurja proti Dramljam. 26-letnik je zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljal 49-letni voznik osebnega vozila. Le ta se je v trčenju hudo poškodoval.

Nekaj čez polnoč je voznik osebnega vozila na območju Sv. Boštjana trčil v konja, ki je pritekel pred vozilo. Konj, ki je pobegnil iz ograjenega pašnika, je na kraju poginil. Voznik osebnega vozila se je lažje poškodoval. Zoper skrbnika konja sledi hitri postopek.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so včeraj v Brdinjah ustavili voznika tovornega vozila, pri katerem je hitri test za zaznavanje prepovedanih drog, pokazal prisotnost prepovedane droge konoplje v organizmu. Strokovni pregled je voznik odklonil. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledita še obdolžilni predlog in hitri postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

V Šmartnem od Dreti so obravnavali nesrečo pri delu. 35-letnemu moškemu se je pod nogami vdrla salonitna plošča in je padel z višine dobrih treh metrov. Pri padcu se je hudo poškodoval.

Danes, nekaj čez polnoč, so nesrečo pri delu obravnavali tudi v podjetju v Vuzenici. 24-letnik je pri vzvratni vožnji z viličarjem spregledal 24-letno sodelavko, ki je hodila po označeni poti obrata in trčil vanjo. 24-letnica se je v trčenju hudo poškodovala. V omenjenem primeru nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja.

V Ložnici pri Žalcu so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi vhodna vrata, je ukradel zlatnino, gotovino ter torbo s fotoaparatom.

V Velenju so obravnavali vlom v stanovanje več stanovanjskega objekta. Storilec je ukradel gotovino, več zlatnine in štiri ročne ure.

Na območju policijskih postaj Slovenj Gradec in Celje so obravnavali primera nasilja v družini. Enega nasilneža so pridržali, obema so izrekli ukrepa prepovedi približevanja, oba bodo tudi kazensko ovadili.