Voznica osebnega vozila je na avtocesti vozila v napačni smeri

Danes, nekaj čez 5. uro zjutraj, smo bili obveščeni o starejši voznici osebnega vozila, ki je na avtocesti, na relaciji Vransko – Šentrupert vozila v napačni smeri. Vožnja se je tokrat na srečo končala brez posledic, saj smo jo v sodelovanju s predstavniki upravljalca avtoceste, uspeli pravočasno ustaviti. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog. To je bil v zadnjih nekaj dneh že drugi primer vožnje v nasprotno smer na avtocesti. V noči iz petka na soboto smo med izvozoma Celje Centar in Lopata ustavili starejšo voznico, ki je prav tako vozila v nasprotno smer. Tudi v tem primeru smo zoper voznico podali obdolžilni predlog.

Vsem voznikom, ki so nas o obeh udeleženkah, ki sta na avtocesti vozili v nasprotni smeri takoj obveščali, se zahvaljujemo.

Voznikom, ki zaznajo, da so na avtocesti zapeljali na nasprotni vozni pas svetujemo, naj vozilo nemudoma umaknejo s prometnih površin. Predlagamo, da nas o tem takoj obvestijo ali obvestijo upravljavca ceste in zaprosijo za zavarovanje kraja ob obračanju vozila. Vozniki, ki so bili obveščeni o vožnji takšnega voznika preko sredstev javnega obveščanja, morajo zmanjšati hitrost, po potrebi vklopiti varnostne utripalke in se umakniti na desni
prometni pas smernega vozišča, nikakor pa ne smejo prehitevati vozil pred seboj. Ne pozabimo, da je vožnja v nasprotni smeri, na avtocesti smrtno nevarna!

PU Celje