Vikend v znamenju svetovne enduro serije

Danes se je ob 8. uri pričela četrta letošnja preizkušnja svetovne enduro serije EWS. Med najboljšimi enduro kolesarji je 17 slovenskih tekmovalcev.

Tekmovalci so se ob 8. uri podali na kolesarjenje od vznožja Pece na avstrijski strani do Jamnice, kjer bo prva etapa tekmovanja. Danes bodo prekolesarili 50,8 km, se s kolesi povzpeli 1364 m in se spustili 2578 m. Prva hitrostna preizkušnja z imenom Borovničke/Blueberry na območju singletrail parka Jamnica bo dolga 2,87 km z višinsko razliko 337 m. Sledila bo Džungla/Jungle, dolga 2,54 km s 414 v.m. spusta. Za konec dne pa novi EWS Trail na Peci v dolžini 6 km in s spustom za 1083 m.

Skupno bo na tekmovanju nastopilo 337 tekmovalcev iz 34 držav, poleg moške in ženske članske kategorije še v kategorijah žensk, starih 35 let in starejših, moških, starih 40 let in več, ter žensk in moških, mlajših od 21 let.

Med tekmovalci je 17 Slovencev; poleg Vida Peršaka, najboljšega enduro kolesarja v Sloveniji, še Peter Mlinar, Igor Sever, Marko Fink, Miha Spruk, Miha Tratnik Bajc, Davor Kacin, Nejc Huth, Blać Černigoj in Janez Praček; med moškimi do 21 let Jakob Smolnikar, David Ivartnik, Matic Berginc in Rok Lazar. Med ženskami nad 35 let Maja Lobnik ter med moškimi nad 40 Grega Nagode, David Čreslovnik in Matej Flis.