Več kot milijon prižganih virtualnih sveč

Na spletni strani prevaljskega pokopališča Barbara je bilo nedavno prižganih že več kot milijon virtualnih sveč. V dobrih treh letih delovanja spletna stran uživa izjemen obisk, prižiganje virtualnih sveč pa postaja vse bolj priljubljeno.

Komunalno podjetje JKP Log, ki upravlja s Pogrebno službo Barbara in spletno stranjo pokopalisce-barbara.si, je pred tremi leti in štirimi meseci uvedlo možnost virtualnega prižiga sveč za pokojne. Od takrat spletna stran beleži izjemen obisk, dnevno tudi po več kot pet tisoč uporabnikov. 4. aprila pa so presegli velik mejnik, zabeležili so milijonto prižgano virtualno svečo.

V zadnjem letu se je zaradi ukrepov za zajezitev pandemije covid-19 zanimanje za virtualne prižige sveč pe povečalo, je za STA povedala direktorica podjetja JKP Log Marjetica Tasič Bukovec. Opažajo tudi, da veliko sveč prižgejo ljudje, ki živijo v tujini. Direktorica je za STA še dodala, da je lahko razlog za naraščanje števila prižganih sveč tudi to, da se ljudje selijo in nimajo časa za obisk pokopališč.

JKP Log se redno poslužuje inovativnih in modernih pristopov k slovesu od bližnjih – svojci se lahko od pokojnih poslovijo s posipom pepela v Barbarinem gaju ali pa s pokopom v Gozdu spominov.