Več deset tisoč obiskovalcev se bo zopet zbralo v Črni na Koroškem

V času turističnega tedna, med 10. in 19. avgustom, bo v Črni na Koroškem zopet pestro. Poleg tradicionalnih prireditev organizatorji pripravljajo nekaj novosti, tudi zabav ne bo manjkalo. Pričakujejo med 20 in 30 tisoč ljudi.

»V Črni na Koroškem se, pod vodstvom Turističnega društva Črna in ob sodelovanju občine in drugih društev ter posameznikov v občini, v drugi polovici meseca avgusta vsako leto organizira koroški turistični teden. Gre za tradicionalno prireditev, ki je med najstarejšimi v Sloveniji in poteka že od leta 1955. Vsako leto priredijo več kot 50 različnih zabavnih, kulturnih in športnih prireditev, razstav, predavanj ter odrskih nastopov,« na spletni strani občine opisujejo vsakoletni dogodek, ki ga vsi Črnjani, pa tudi drugi Korošci, nestrpno pričakujejo.

Vsako leto se v času turističnega tedna v Črni na Koroškem zvrstijo številni dogodki; ob tradicionalnih dogodkih, ki jih prirejajo že vse od leta 1955, vsako leto pripravijo kaj svežega in zanimivega, da je obisk turističnega tedna vsakič drugačno doživetje. Lansko leto so denimo otvorili prenovljen stadion, največjo naložbo občine Črna na Koroškem v letu 2017, v okviru otvoritve pa je potekal tudi Maraton kralja Matjaža, na katerem je tekel tudi sam predsednik države Borut Pahor. Letos pričakujemo otvoritev olimpijske poti in otvoritveni pohod po poti, kjer je občina postavila sedem klopi – toliko je namreč olimpijcev, ki prihajajo iz Črne na Koroškem.

Lanska novost je bilo tudi srečanje občanov občin Črne na Koroškem in Solčave na Grohatu, ki ga bodo letos ponovili. Srečanje bo potekalo 16. avgusta, organizatorji pa bodo poskrbeli tudi za prevoze, da se ga bo lahko udeležilo čimveč ljudi.

Osrednji dogodek je seveda tradicionalni kramarski sejem, ki bo potekal 15. avgusta. Takrat se v občini zbere največ obiskovalcev iz cele Slovenije in iz tujine, skupno pa organizatorji pričakujejo med 20 in 30 tisoč ljudi, poroča STA. Poleg tega pa bodo tudi tri zabave pod šotorom; v Žerjav prihaja Tanja Žagar, v šotor pri Mušeniku pa Dejan Vunjak in skupina Kingston.

NK