Včeraj v Sloveniji 27 novih okužb COVID-19 – 24 ljudi hospitaliziranih

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 22. 7. 2020 (00:00-24:00): število. testiranj: 935, število pozitivnih: 27, število hospitaliziranih: 24, število oseb na intenzivni negi: 2, dnevno število odpuščenih iz bolnišnice: 1, število umrlih: 0, za javnost sporoča Vlada republike Slovenije, ki na svoji spletni strani sicer sporoča, da se širjenja novega koronavirusa pri nas umirja. 

 

“Širjenje virusa SARS-CoV-2 (koronavirus) se v Sloveniji umirja, zato je vlada na podlagi strokovne ocene Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kar državi omogoča Zakon o nalezljivih boleznih, 15. maja preklicala epidemijo, ki jo je razglasila 12. marca,” na svoji spletni strani sporoča Vlada RS. Vendar pa ne glede na spodbudno umirjanje nevarnost širjenja, po njenih navedbah, še vedno obstaja, zato je treba dosledno upoštevati medsebojno razdaljo, higieno rok in kašlja ter izolirati bolne, poroča Vlada RS.

“V vseh zaprtih javnih prostorih sta razkuževanje rok in nošenje maske oziroma rute ali šala obvezna. Enako velja tudi med potniki v javnem prometu, ki morajo ob vstopu in med prevozom obvezno dosledno nositi zaščitno masko ter razkuževati roke,” so še jasni na spletni strani Vlade RS. Obenem je navedeno, da so navkljub postopnemu sproščanju ukrepov pa so v Sloveniji še vedno prepovedana vsa množičnejša zbiranja oziroma združevanja na javnih krajih. “Od 9. julija dalje so na javnih mestih dovoljena zbiranja do največ 10 oseb hkrati na istem mestu, pri čemer je potrebno prav tako dosledno upoštevati vse varnostne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb.”

Več preberite TUKAJ.