Včeraj je potekal shod za 3. razvojno os

Včeraj se je kakšnih sto ljudi zbralo na shodu za 3. razvojno os ob gradbišču Jenina pri Podgorju, kjer je jasno izrazilo zahtevo po hitri cesti na Koroško po dogovorjeni časovnici do leta 2027!
“To ni protestni shod, ampak shod, da damo Korošči jasen signal vsem odgovornim, da ne pristajamo na nikakršen zamik gradnje in izgradnje dokončanja 3. razvojne osi” je povedala poslanka DZ RS Alenka Helbl.
Stašo Lodrant, predsednik SDS Koroške regije: “Vaši/naši, rdeči/črni, levi/desni,.. ni pomembno. Vsi smo korošci in moramo stopiti skupaj in vse moči usmeriti v naš cilj. Danes imamo tukaj miren shod, če bo potrebno, bomo naslednjič bolj uradno protestirali na kakšni cesti.”
Bojan Mestek, predsednik MO SDS Slovenj Gradec: “Koroška infrastruktura je že z vidika gospodarstva, kateremu se ne obeta v prihodnje nič dobrega, nujna. Koroško gospodarstvo pada na konkurenčnosti tudi zaradi neurejene infrastrukture. Od gospodarstva pa smo odvisni vsi, mladi, delavci in upokojenci!”
Jožef Jelen, poslanec DZ RS: “Tudi Savinjčani podpiramo, da se na Koroško uredi cestna infrastruktura kot si jo zaslužite. Vsak državljan prispeva v državno blagajno. Zato je najmanj kar laho tudi upravičeno zahteva, da dobi nazaj, urejena infrastruktura.”