V Zidanem Mostu se je prevrnil železniški vagon

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 271 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih, štirje nujni. 20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 38 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

 

Včeraj dopoldne smo bili obveščeni o ropu na območju Prebolda, do katerega je prišlo v noči iz četrtka na petek, najverjetneje okoli pol dveh zjutraj. Trije zamaskirani neznanci so vlomili v pritlični del objekta, ga preiskali in nato odšli še v zgornji, bivalni del, kjer so naleteli na lastnika. Od lastnika, ki so ga lažje poškodovali, so zahtevali denar. Ko so preiskali prostore in našli nekaj gotovine so odšli. Preiskava še poteka.

v Topovljah smo obravnavali poškodovanje osebnega vozila, na katerem je neznani storilec prerezal dve pnevmatiki.

Danes, nekaj čez poldrugo uro zjutraj, smo bili obveščeni, da se je na železniški postaji v Zidanem Mostu, v smeri proti Celju, prevrnil vagon. Šlo je za izredni prevoz večjega tovora.
V dogodku se je poškodoval državljan Češke, ki je bil v posebni kabini, za vagonom, ki se je prevrnil. Ko se je vagon prevrnil, je kabino odtrgalo in jo odneslo na nabrežje reke Save. Češki državljan se je pri tem hudo poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Vzrok nesreče še ni potrjen. Ogled, ki sta se ga udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica, še poteka. Materialna škoda bo zelo visoka. Železniški promet v Zidanem Mostu je bil približno tri ure povsem onemogočen. Od zgodnjih jutranjih ur poteka po enem tiru.

PU Celje