V zadnjih 24. urah sta v Šentjurju in v Štorah umrla dva voznika osebnih vozil

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 337 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 49 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj, ob 17.45 uri, je 77-letni voznik osebnega vozila, v semaforiziranem križišču, na Ljubljanski cesti v Šentjurju, trčil v osebno vozilo voznice, ki je ustavila vozilo zaradi rdeče luči na semaforju. Vozilo voznice je odbilo v vozilo voznika, ki je ustavil pred njo, to vozilo pa še v osebno vozilo tretjega voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. 77-letnega voznika osebnega vozila so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je umrl. Okoliščine dogodka še preverjajo.

Danes, nekaj čez polnoč, je 45-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Celja, izven naselja Štore, na ravnem delu ceste, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika tovornega vozila, ki je pravilno pripeljal nasproti. Hudo poškodovanega voznika so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je v jutranjih urah umrl. Tudi v tem primeru še preverjajo vse okoliščine dogodka.

Včeraj so obravnavali še dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 18 prometnih nesreč z materialno škodo.

Štirim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat.

Kriminaliteta

Danes ponoči so v Zrečah obravnavali vloma v dve trgovini. V obeh primerih je storilec ukradel več mobilnih telefonov.

V Dobji vasi so obravnavali požar. Ogenj je na strehi industrijske hale uničil 10 sončnih panelov

V Podgorju pri Slovenj Gradcu, je neznani storilec iz prenosnega semaforja ukradel akumulator.

V Topolšici je neznani storilec prerezal pnevmatiko osebnega vozila.