V Vuzenici smučajo tudi poleti

Smučarski klub Vuzenica v svojem kraju aktivno deluje tudi v toplejših letnih časih, ko ni snega. V soboto, 11. avgusta, organizirajo športno druženje z mnogo aktivnostmi za vse generacije, osrednji dogodek pa bo mednarodno tekmovanje v in-line slalomu na rolerjih.

To soboto bo torej v Vuzenici precej pestro. Že četrto leto Smučarski klub Vuzenica v okviru tradicionalnih Vuzeniških dnevov prireja športni dogodek, ki je iz neformalnega druženja že prerasel v mednarodno tekmovanje. “Naš osnovni fokus seveda ostaja smučanje, vendar pa vedno želimo nekaj več – za nas vse! Iz tega razloga smo se odločili in že četrto leto zapored vstopamo v projekt, znotraj katerega povezujemo zimske in poletne aktivnosti kluba,” sporoča eden izmed organizatorjev in član vuzeniškega smučarskega kluba Marcel Škerjanc.

Vožnja s smučmi po zasneženih strminah je še vedno najbolj priljubljen slalom, a vijuganje med količki na rolerjih pridobiva na vedno večji prepoznavnosti in priljubljenosti. Ob letošnjem dogodku so se organizatorji, torej Smučarski klub Vuzenica, odločili, da dogodek priredijo na nekoliko višjem nivoju.

Glavni dogodek, slalom na rolerjih, se bo namreč štel za točke svetovnega pokala. S tem organizatorji na Koroško privabljajo številne obiskovalce in tekmovalce iz številnih držav Evrope in širše. Na enodnevnem dogodku pričakujejo še večji obisk kot lansko leto, v Vuzenici se bo zopet zbralo na stotine ljudi.

Poleg slaloma na rolerjih se bodo odvijale še druge športne aktivnosti za najmlajše, in sicer šola rolanja in preostale zanimive animacije. S hrano in pijačo pa je poskrbljeno tudi za obiskovalce, ki ne nameravajo biti preveč športno aktivni.

NK