V Tolstem vrhu so obravnavali prometno nesrečo, v kateri so se poškodovale štiri osebe

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 688 klicev občanov. 172 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 49 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 69 s področja prometne varnosti in 49 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

Obravnavali smo dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 32 prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj, nekaj čez 17. uro, smo v Tolstem vrhu obravnavali prometno nesrečo, v kateri so se poškodovale štiri osebe. V prometni nesreči so bila udeležena tri osebna vozila. Povzročil jo je 25-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil is smeri Raven na Koroškem proti Dravogradu in je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotno smerno
vozišče in trčil v 33-letno voznico osebnega vozila, ki je pripeljala nasproti. Njeno vozilo je nato odbilo še v osebno vozilo 30-letnega voznika. Povzročitelj ter 30-letni voznik in njegovi sopotnici, so se v trčenju lažje poškodovali.

Na območju Policijske postaje Šentjur smo ustavili voznika traktorja, ki je imel v krvi nekaj manj kot dve promili alkohola, vozil pa je tudi brez vozniškega dovoljenja. Vozniku smo traktor zasegli, zaradi vožnje pod vplivom alkohola sledi še obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvajsetkrat.

Kriminaliteta

V Bistrici ob Sotli smo v petek obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je ukradel gotovino.

V soboto smo v Trebčah obravnavali požar. V garaži stanovanjske hiše je zagorelo osebno vozilo. Vzrok požara še ni znan.

Na Zoisovi ulici v Celju je neznanec vlomil v tovorno vozilo. Ukradel ni ničesar.

Na Novem trgu v Celju smo obravnavali vlom v kombinirano vozilo iz katerega je storilec ukradel več svežega sadja.

PU Celje