V soboto je policija obravnavala prometno nesrečo z lažjimi poškodbami v Gornjem Doliču

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 723 klicev občanov. 191 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih. 55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 68 s področja prometne varnosti in 49 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Od petka do danes smo obravnavali 2 prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 40 prometnih nesreč z materialno škodo. Prometni nesreči z lažjimi poškodbami smo obravnavali v Škofji vasi in Gornjem Doliču.

V petek, okoli 17. ure, sta v Škofji vasi trčili dve osebni vozili. Prometno nesrečo je povzročil voznik, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. V trčenju sta se lažje poškodovala oba voznika in sopotnica.

V soboto, okoli 18. ure, smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še v Gornjem Doliču, kjer je voznik osebnega vozila zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v voznico osebnega vozila, ki je pravilno pripeljala nasproti. V trčenju se je voznica lažje poškodovala.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali sedemnajstkrat.

Kriminaliteta

V noči iz četrtka na petek smo bili obveščeni o vlomu v trgovino v Velenju od koder je storilec odnesel menjalni denar.

V Nazarjah smo v isti noči obravnavali vlom v gostinski lokal. Pogrešajo menjalni denar, cigarete in nekaj pijače.

V Letušu smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je gotovino.

S terase gostinskega lokala v Ločah je neznani storilec ukradel električni grelnik.

V noči iz petka na soboto smo v Zgornjih Gorčah obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel dnevni izkupiček in menjalni denar.

Ilegalne migracije

Na območju Rogatca smo izsledili deset državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

PU Celje