V Slovenj Gradcu ustavili vinjenega voznika, ki je predtem trčil v ograjo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 220 klicev občanov. 51 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 7 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev 33 s področja prometne varnosti in 8 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Poleg prometne nesreče, v kateri je včeraj umrl 82-letni voznik in smo o njej že poročali, smo včeraj obravnavali še 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 15 prometnih nesreč z materialno škodo.

Štirim voznikom, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj, smo zasegli vozila. Dvema smo vozili zasegli v Celju, enemu v Šoštanju in enemu v Šentjurju. Eden od njih je poleg tega, da je vozil brez vozniškega dovoljenja, vozil še pod vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj več kot promilo alkohola.

Dobri dve promili alkohola v krvi pa je imel voznik, ki smo ga sinoči ustavili v Starem trgu, v Slovenj Gradcu. Voznik je, preden smo ga ustavili, trčili v robnik pločnika in nato še v ograjo ob bolnišnici. Zaradi povzročitve prometne nesreče smo izvedli hitri postopek, zaradi
vožnje pod vplivom alkohola sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

Na Veselovi ulici v Celju smo obravnavali tatvino mopeda. Neznani storilec je moped, znamke Peda, registrskih številk CE 4B-M1, ki je bil zaklenjen, ukradel s hodnika večstanovanjskega objekta.

PU Celje