V Slovenj Gradcu so policisti obravnavali poškodovanje vozila

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 272 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 20 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj, okoli 13.30 ure, smo na ulici Pod gabri, v Celju, obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznica osebnega vozila trčila v mladoletnega pešca, ki je nenadno stekel čez cesto, z vozničine desne strani. Deček, ki je nepravilno prečkal vozišče, se je v prometni nesreči huje poškodoval.

Poleg omenjene prometne nesreče smo obravnavali še eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in 12 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

V Slovenj Gradcu smo obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je na osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjskim blokom, preluknjal vse štiri pnevmatike.

Na avtocestnem počivališču Tepanje smo obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja hrvaškega tovornega vozila ukradel gorivo in lastniku povzročil za dobrih 500 € škode.

V Škalcah, na območju Slovenskih Konjic, smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Nezakonite migracije

Na avtocestnem počivališču Lopata smo včeraj izsledili štiri državljane Turčije, ki so nezakonito prečkali državno mejo, na območju Rogaške Slatine pa pet državljanov Afganistana, ki so prav tako nezakonito prečkali državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

PU Celje