V Slovenj Gradcu so neznanci iz parkiranega osebnega avtomobila odtujili registrsko tablico

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 48. urah prejeli 481 klicev občanov. 139 klicev je bilo interventnih, štirje nujni. 32 interventnih dogodkov je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 58 s področja prometne varnosti in 36 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o petih prometnih nesrečah, ki so se končale z lažjimi telesnimi poškodbami ter dvajsetih prometnih nesrečah z materialno škodo.

V Celju je voznica osebnega avtomobila v križišču prevozila rdečo luč na semaforju ter trčila v voznika osebnega avtomobila. V nesreči so bile tri osebe lažje telesno poškodovane

V Šentjurju je zaradi neprilagojene hitrosti padla voznica električnega kolesa, pri padcu se je lažje telesno poškodovala.

V Žalcu je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce izsilil prednost peški, ki je padala po vozišču in zadobila lažjo telesno poškodbo.

V Rogaški Slatini so vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli vozilo.

V Mozirju so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik 0.58 promila alkohola v izdihanem zraku.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvanajstkrat javnih krajih in šestkrat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Celju so policisti obravnavali tatvino električnega kolesa, ki je bil parkiran pred enim izmed trgovskih centrov v Celju.

V Slovenj Gradcu so neznanci iz parkiranega osebnega avtomobila odtujili registrsko tablico.

Šentjurski policisti so opravili ogled tatvine dve elektronskih sveč na pokopališču v Šentjurju.

V garažni hiši v Podčetrtku je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval zadnja vrata osebnega avtomobila.

V Celju na parkirišču pri železniški postaji, pa so policisti opravili ogled poškodovanja osebnega avtomobila, kjer je neznanec razbil steklo na pokrovu prtljažnika.