V Slovenj Gradcu je padel kolesar in se pri padcu lažje telesno poškodoval

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so od petka do ponedeljka zjutraj prejeli 844 klicev občanov. 224 klicev je bilo interventnih, 2 nujna. 57 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 71 s področja prometne varnosti in 65 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Obravnavali so dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 23 prometnih nesreč z materialno škodo. Lažje sta se telesno poškodovala kolesar in kolesarka.

V Slovenj Gradcu je zaradi vožnje preblizu desnemu robu padel kolesar in se pri padcu lažje telesno poškodoval.

V Mozirju je kolesarka pri ustavljanju izgubila ravnotežje, padla po vozišču in pri padcu zadobila lažjo telesno poškodbo.

V Celju so policisti dvema voznikoma in v Šentjurju pa enemu vozniku zasegli vozila. Vsi trije so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali enaindvajsetkrat na javnem kraju in desetkrat v zasebnih prostorih. Pridržali so štiri kršitelje.

Kriminaliteta

V Ravnah na Koroškem so policisti obravnavali tatvino denarnice z dokumenti in gotovino. Tatvino denarnice so v eni izmed trgovin v Šentjurju obravnavali tudi šentjurski policisti.

V Celju so policisti prijeli 23 letnega domačina, ki je v enem izmed gostinskih lokalov odtujil denarnico z dnevnim izkupičkom. Kazensko ga bodo ovadili na pristojno državno tožilstvo.

V nakupovalnem centru v Celju so varnostniki prijeli žensko, ki je odtujila več artiklov v skupni vrednosti okoli 77 Eur. Policisti so ji predmete zasegli, sledi kazenska ovadba.

V Celju so policisti pri tatvini e-skiroja zalotili 23 letnega celjana. E-skiro so mu zasegli in ga vrnili lastniku. Še isti dan je 23 letnik pred enim izpred nakupovalnih centrov v Celju ponovno skušal odtujiti e-skiro, tokrat pa so mu načrte prekrižali varnostniki in ga zadržali do prihoda policistov. Tudi ta e-skiro so mu policisti zasegli in ga vrnili lastniku. V Celju so bili v času vikenda izpred nakupovalnih centrov ukradeni še tirje e-skiroji. Policisti bodo s preiskavo ugotovili, ali je 23 letnik osumljen tudi teh tatvin. Po končani preiskavi ga bodo policisti kazensko ovadili.

Iz hodnika stanovanjskega bloka na Ljubljanski cesti v Celju je neznani storilec ukradel kolo MTB Rockrider.

Tatvino kolesa so obravnavali tudi v Velenju. Storilec ga je ukradel iz kolesarnice na Efenkovi v Velenju.

Na Koroški cesti v Velenju je neznanec z osebnega vozila ukradel registrsko tablico.

V Šmarju je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Odtujeno ni bilo nič, na objektu pa je nastala materialna škoda.

V Velenju je bilo vlomljeno v vrtno lopo. Storilec je ukradel več različnega orodja.

V Slovenskih Konjicah je bilo na parkirišču pred gostinskim lokalom vlomljeno v dva osebna avtomobila. Iz enega vozila je bila odtujena denarnica z karticami in gotovino, iz drugega pa darila.

Vlom v štiri osebne avtomobile so obravnavali tudi Šentjurski policisti. Vozila so bila parkirana pred gostinskim lokalom na Proseniškem. Storilec je na vseh štirih vozilih z vlomom povzročil škodo, iz enega vozila pa je bila odtujena denarnica z dokumenti in gotovino.

V Celju je bilo vlomljeno v parkirano kombinirano vozilo, iz katerega je bilo odtujeno orodje.

V Šmarju pri Jelšah so policisti obravnavali unovčitev ponarejenega bankovca za 50 Eur.

V soboto popoldne je zagorel nadstrešek ob stanovanjski hiši v Bukovlju v Slovenskih Konjicah. Zagorelo je zaradi napake na električni napeljavi. Tuja krivda je izključena.

V Gorici pri Slivnici pa je v nedeljo dopoldan prišlo do požara na ostrešju stanovanjske hiše. Vzrok požara je preboj izolacije dimnika, tuja krivda je izključena.